iPon Hírek

Óriási meglepetés: Magyarországon is elérhető a Netflix

Dátum | 2016. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Ahogy az a korábbi pletykák alapján várható volt, a Netflix első embere a CES alkalmával ma végre hivatalosan is bejelentette, hogy újabb 130 országban válik elérhetővé a vállalat VOD (Video-on-Demand) szolgáltatása, így már a magyar háztartásokban is nézhetőek lesznek a különböző filmek és sorozatok, méghozzá fix havidíj keretén belül, korlátlanul. Zeneszolgáltatások terén már több hasonló megoldással is találkozhattunk, így az alap koncepció ismerős lehet.
A Netflix magyar oldala itt található, ám egyelőre nem magyarul, hanem angolul szólítja meg a látogatókat. A szolgáltatás összesen háromféle előfizetési lehetőséget kínál, amelyek legfontosabb különbségeit az alábbi felsorolás tartalmazza. •Basic (7,99 euró): Csak alacsony felbontás áll rendelkezésre, egyszerre egy eszközről nézhetőek a különböző tartalmak. •Standard (9,99 euró): Elérhető a HD felbontás, egyszerre két eszközről nézhetőek a különböző tartalmak. •Premium (11,99 euró): Elérhető az UHD felbontás, egyszerre négy eszközről nézhetőek a különböző tartalmak. Mindhárom esetben kapunk egy hónapnyi ingyenes tesztidőszakot, amelynek keretén belül díjmentesen kipróbálhatjuk a szolgáltatást, majd az egy hónap letelte után automatikusan levonásra kerül az előfizetési díj a PayPal számláról vagy a megadott bankkártyáról, ha nem szakítjuk meg az előfizetést. A megszakításra egy hónapon belül bármikor sor kerülhet, így egy fillérbe sem kerül a próba.
A kínálat egy része
Hogy miért jó a Netflix? Azért, mert széles kínálatból, a pillanatnyi igényünknek megfelelően választhatjuk ki a megtekinteni kívánt tartalmat – nem vagyunk műsorrendhez kötve, nem kell elviselni a gyakran megjelenő idegesítő reklámokat és műsorajánlókat, valamint szinte bármilyen eszközön nézhetünk filmeket és sorozatokat, ha rendelkezésre áll Netflix app és internetkapcsolat. Utóbbinál érdemes szem előtt tartani, hogy a tartalmak internetes adatfolyam formájában érkeznek, azaz adatforgalmat generálnak, így a forgalomkorlátos mobilinternet használata nem éppen kifizetődő – hamar kimeríthető a forgalomkorlát, főleg nagyfelbontású tartalmak megtekintésekor. A Netflix persze nem csak egy egyszerű online videótéka, ahol havidíj fejében bármennyi tartalom megnézhető, hanem műsorgyártó vállalkozás is, ami dokumentumfilmeket, filmeket és sorozatokat készít – sőt, gyakran olyan régebbi, befejezett sorozatokat is felkarol, amelyek iránt nagyobb igény mutatkozik. Komoly előny, hogy a sorozatok esetében a friss évadokat az összes epizóddal együtt feltöltik, így aki akarja, egyhuzamban végignézheti mindegyik részt. A Netflix terjedését egyébként az LG segíti: a dél-koreai vállalat az alkalmazás-fejlesztés mellett a videó streamekkel kapcsolatos technológiák fejlesztésében egyaránt részt vesz, valamint a tartalmak HDR-re történő átalakításában is részt vállal. Az LG tehát gyakorlatilag fontos stratégiai partnernek tekinthető.
Még nem tud magyarul...
Az új szolgáltatás idővel komoly népszerűségre tehet szert a hazai nézők körében is, igaz, ennek a kereskedelmi televíziók, illetve az online videótékát üzemeltető szolgáltatók aligha fognak örülni, hisz a Netflix rengeteg nézőt csábíthat el tőlük, ami idővel nézőszámaik és bevételeik csökkenéséhez vezethet. Jelenleg ettől még nem kell félni, hisz a Netflix felhasználói kezelőfelülete egyelőre angol, a beállítások között nincs lehetőség magyar nyelv kiválasztására, a tartalmak pedig angolul szólalnak meg, így csak egy szűk réteg számára lehet vonzó mindaz, amit a szolgáltatás nyújt.
Egyelőre csak angol hangsáv és angol felirat jelenik meg
De ez nem lesz mindig így: a fejlődés ütemét látva könnyen lehet, hogy rövidesen elindul a magyarul tudó weboldal, sőt, valószínűleg a magyarul megszólaló tartalmakra sem kell már sokat várni. Ahogy friss információk érkeznek, természetesen azonnal hírt adunk róluk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

46. tookmindeg...
2016.01.06. 21:11
Végre! Ez már nagyon kellett. Talán kicsit elindítja a fejlődést a nyelvtanulásban is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Lazahunter
2016.01.06. 21:37
Ez jó hír, csak magyar tartalom - minimum felirat - nélkül nem sokat ér itthon ... és a friss sorozatok valószínűleg nem is kapnak majd ilyet soha ... hacsak nem a rajongói fordításokat beveszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Ch00ler
2016.01.06. 21:48
ha rendelkezésre áll Netflix app

Esetleg a Samsung vegre engedhetne a Netflix app-ot nalunk is. Most mar lenne ertelme is.
En egesz jol allok az angollal, de egy magyar felirat jol jonne. Nem minden szot/kifejezest ismerek, es neha pont azok adjak a film lenyeget, vagy legalabbis jelentosen hozzatesznek.

Ennek ellenere marhara orulok. Egyreszt az UHD tartalom miatt, masreszt pedig azert, meg vegre nalunk is lesz TARTALOM a neten a TV-khez. Ertelmes aron, nem pedig a lenyulos Telekom...

+1

edit:

Regisztraltam, Popecul mukodik. Mar csak Samsung app kell a TV-hez. Ha maskepp nem megy, akkor kenytelen leszek kicsit trukkozni vele ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Terror Lazah...
2016.01.06. 21:59
Mivel köztudottan agyhalottak laknak itt, akik mellé személyi tolmács kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. leviske Lazah...
2016.01.06. 22:02
Manapság elég sokszor előfordul, hogy egy-egy friss sorozat csak pár hét késéssel, de le van adva szinkronosan. A HBO egy ideje így adja a sorozatait, de rémlik, hogy volt olyan sorozat is ami világpremierezett (azaz akkor kerül először adásba, mint a hazai közönsége előtt) szinkronosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. dbori Terro...
2016.01.06. 22:53
Ezt nem igazán értem... Mit szeretnél ezzel mondani, hogy aki nem tud angolul az agyhalott?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. bakkpeter
2016.01.06. 22:53
Évek óta HBO előfizető vagyok.
Nagyon jó dolog, hogy olyan filmeket is megnézek, amiket alapból nem választanék ki pl. egy torrent oldalról, mert rossz IMDB pontszám vagy magyar kritikai érkezett a fórumokon...vagy épp nem híres amerikai mozi vagy sorozatfilm; ezért csak átpörgetnék rajtuk.
A rögzített program miatt viszont kénytelen vagyok azt nézni, amit éppen akkor adnak és emiatt sok kellemes meglepetés is ér.

Számomra ez a Netflix nem más, mint egy torrent oldal, amelynél nem kell várni letöltésre, rögtön lejátsza azt, amit kinéztem. Ebből a szemszögből nézve - számomra - teljesen érdektelen marad.
Ára kb. annyi, mint egy HBO előfizetésé és kíváncsi is vagyok, hogy mennyire tudja elvenni a jogdíjakat az HBO elöl. (Szinte minden magyar szinkronos film vagy sorozat a blueray lemez kiadása után elsőnek az HBO-n jelenik meg.)

Itthon - ahogy még írják - a mobilnet a viszonylag átlagosan gyenge sávszél vagy az adatforgalomból adódó költségek miatt még nem igazán megfelelő a mozizásra.
Azok, akik sokat változtatják helyüket nem biztos, hogy megtehetik, hogy drága mobilnetet+Netflix előfizetést vásároljanak, mert éppen akad egy szabad 2 órájuk / nap.
Ha meg megteheti, akkor meg ideje nem biztos, hogy lesz rá az embernek.
(Mondjuk ezt az HBO-nál sem értettem, hogy miért annyira fontos, hogy az ember online tudjon HD filmet nézni (pl HBO GO), amikor nincs elég térerő vagy adatlimit. Éppen ezért hosszú utazás előtt inkább előre letöltöm a filmeket; de az meg egyenlő a torrenttel: se nem kábeltv, se nem Netflix.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. StevyXIX Terro...
2016.01.06. 22:55
Rendszer hibája (nyelvoktatás gyenge), nem mindenki hülye ebben az országban se (ez is ügye tipikusan magyar megnyilvánulás).

bakkpeter:
Torrent az nem teljesen legális (itt a nem jogtiszta anyagok letöltésére gondolok) itthon még eltűrt egyelőre, de nyugaton sokkal komolyabban fellépnek ellene. Ez viszont teljesen legális, minden tartalom jogtiszta. Eleve így kellene működnie mindennek, lenne egy globális szolgáltatás amiben elérhetőek lennének ezek és megszűnne a torrent, mert senkit nem érdekelne (nincs töltögetés, arány, hit&run, nem megy feleslegesen a gép ergo még környezet kímélőbb lenne a világ is, nem beszélve a seed szerverek és egyéb erre épülő "ipari fogyasztásról" ).
Kár, hogy még ennek is korlátozott a tartalma egy komolyabb torrent oldalhoz képest.

"Itthon - ahogy még írják - a mobilnet a viszonylag átlagosan gyenge sávszél vagy az adatforgalomból adódó költségek miatt még nem igazán megfelelő a mozizásra.
Azok, akik sokat változtatják helyüket nem biztos, hogy megtehetik, hogy drága mobilnetet+Netflix előfizetést vásároljanak, mert éppen akad egy szabad 2 órájuk / nap."
Mert szerinted torrentezni fog mobil nettel? Nyilván nem, mobil net böngészésre, játékra elég esetleg, semmi másra nem. Torrent is otthonról megy a korlátlan nettel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. ChoSimba
2016.01.06. 22:55
Hát, ha nem lenne torrent, akkor elő is fizetnék, mert egész jó ára van még itthoni viszonylatban is. Nem csoda hogy odakint megőrülnek érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Zabalint bakkp...
2016.01.06. 23:08
Eddig mi akadályozott meg, hogy olyan filmet töltsél le, ami nincs magasan értékelve? Mert nálam eddig sem az IMDB pontszám volt az egyetlen szempont. Amit te előnynek élsz meg a TV adásnál, az nálam inkább hátrány, semmi értelmét nem látom megvárni, hogy X időpontban leadnak egy filmet, vagy hogy leüljek a TV elé, és csak úgy nézzem ami jön. Régen elment, mert nem nagyon volt más lehetőség. Ma az HBO-ból egyedül az HBO Go-nak látom értelmét.

Egyébként az HBO elrontotta. Nem lehetett előfizetni az HBO Go-ra TV előfizetés nélkül, így mi sem fizettünk rá, most meg már internet mellé is lehet a szolgáltatóknál, erre megjelent itthon is a Netflix, így arra fogunk inkább előfizetni.

Szerk.:
A torrenthez képest pedig a Netflix abban jobb, hogy legális, és még kényelmesebb is. Ha már amúgy minden szoftverem legális a gépemen, akkor miért ne szerezném a filmeket is legálisan, ha egyszer annyira nem megterhelő anyagilag, 2000 Ft / DVD az az lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. VAjZY
2016.01.06. 23:26
Filmek terén már évek óta értelmetlen a torrent, hiszen ott egy rakás online filmnézegető oldal, kivéve a gyűjtőket vagy az UHD felbontásra nyáladzókat ugye. Zenét is lehet már más helyekről beszerezni értelmes minőségben, így a torrentnek mára már inkább csak a játékok miatt van létjogosultsága, a többi elenyészővé válik lassan, ahogy egyre nagyobb a sávszélesség.
Így legalább hosszútávon talán megszűnik, becsődöl a sok silány, semmirevaló tévécsatorna, és csak a nagyon egyediek, nagyon reklámmentesek maradnak fent. Sajnos, amelyek a legjobban el kéne tűnjenek, a kereskedelmi csatornák, azok nem fognak, mert a sok idióta, értelmetlen műsorra van igény persze...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. bakkpeter
2016.01.06. 23:27
Semmi nem akadályozott meg és nem is szokott.
Ízlések és pofonok: nekem sokszor előnyére vált, hogy leültem egy hosszú nap után a TV elé és megfogott egy film, ami éppen a TV-ben ment. (Persze sokszor töltötök le torrentet is.)

Jó a Netflix, én csak a véleményemet írtam le.
(Pl. én meg a Spotifyra fizetek elő, mert a tartalom kimeríthetetlen, elbírja a mobilnetem és arra jobban van időm, hogy A pontból B pontba menet zenét hallgassak. Sajnos képet már nem tudnék nézni útközben )
Én is a legális dolgok híve vagyok, egyetértünk.

Visszatérve a Netflixre.
A tesztre én is regisztráltam, ott is a HD tartalmas verzióra, de csak SD minőség van.
Ez a teszt miatt van?

@Vajzi:
A torrentet egyedül játék letöltésre nem használom: ha tetszik a játék,megveszem.

Szóval tényleg ízlések és pofonok.
Ha lesz jó mobilnet (és olcsó), ill. magyar szinkron, akkor tényleg nagy szeletet fog hasítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Zabalint VAjZY
2016.01.06. 23:34
Nem értek egyet. Rengetegszer volt olyan tapasztalatom, hogy sok-sok reklám után végül nem tudtam megnézni online filmnézegető oldalon az adott filmet, torrenten meg simán letöltöttem. Na meg volt amikor kritikán aluli minőségben találtam rá egy filmre vagy sorozatra ilyen helyeken, és ez nem azt jelenti, hogy nem volt még HD sem, hanem konkrétan nézhetetlen volt, kb. 320*240-es felbontás agyontömörítve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. VAjZY bakkp...
2016.01.06. 23:39
Kár a legális/nem legális témát firtatni, ugyanis itt most nem ez a perspektíva, hanem általánosságban szemléljük mit mire van értelme használni és melyik mennyire működik hatékonyan manapság, tekintetbe véve adatmennyiséget, adatforgalmat, financiális tényezőket stb...
Tehát nem 'szvsz'-ekről van szó, hanem egy általános hatékonysági kép megvitatásáról, ráadásként mindezt Magyarországon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. VAjZY Zabal...
2016.01.06. 23:51
Mások a forrásaink, erre azt tudom mondani. Mindenesetre én régóta nem töltök le filmet, mivel számomra feleslegesen, értékes tárhelyet foglalna le. Pedig 7-8 évvel ezelőttig még lemezekre is kiírtam a jókat, csak aztán feleslegessé vált, hiszen mára annyira kifejlődte magát az internet, az infrastruktúra, hogy bármikor elérek bármit, így aztán értelmetlennek látom a filmletöltést manapság. Persze más, ha valakinek komplett mozija van otthon/a témához kapcsolódó munkája van. Lehetőség szinten, átlagfilmezőnek (mint jómagam is) ez a leghatékonyabb forma. Lássuk be, a legnagyobb tábor ez. Ettől persze a többi réteg számára sem fognak eltűnni a lehetőségek, szép is lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Ch00ler bakkp...
2016.01.07. 00:17
Nalam elvileg HD-ben tolta a Smart Blu-ray lejatszo. Erre mar megjelent az app, szepen mukodik is.

A TV-n is volt valami gyors frissites, de valahogy nem akar elojonni a Netflix ikon. Valami nem klappol meg.

Szerintem is jo cucc. Mar csak azert is, mivel nem mindenki tud, vagy akar torrentezni. Illetve az online filmnezos oldalak pedig nem eppen biztonsagos linkeket takarnak...

A lenyeget kene erteni: odaulsz a TV ele es nem az a kerdes, hogy eppen melyik szar filmet adjak, vagy eppen jo filmet adnak, csak 15 percenkent van 10 perc reklam, hanem azt nezel, amit szeretnel es ehhez rendelkezesre all egy halom tartalom.
Jo minosegben. Legalisan. Napi 100 forintert.

Talan a nyelvtanulast is megdobja kisse
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. renatok bakkp...
2016.01.07. 00:45
nem is értem miről beszélsz. Itthon ülök, kábeles a net, és előfizettem netflixre. ahogyan a HBO Go-ra is megtettem volna már, de nem lehet csak úgy, mert kell a TV-s előfizetés is hozzá, hát anyátokat, mondtam magamban...

Szóval a netflix meg ezek pont jók arra, hogy ha ide oda mész, barátnő, másik család, haver, etc, akkor wifire fel, és go to netflix.

A spotifyt sem azért használom, mert online a mobilnetemet zabáltatom fel vele. épphogy ellenkezőleg. offline letöltésre bökök albumoknál playlisteknél, azaz lényegében a torrentet váltotta ki.

A netflix egyfajta kényelmi dolog is lenne. Lehet nincs kedvem kivárni meg ncoreon keresni a sok szutyok közül, feliratot vadászni etc, Netflix elindít, mire megmelegítem a kaját, már ki is választottam valami néznivalót...

Meg legális. Meg támogatom vele az olyan sorozatok készítőit, mint Bloodline, House of Cards, meg Master of None, stb...

Az örömömhöz már csak feliratokat kell ide varázsolni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. gabest
2016.01.07. 02:12
Osztom bakkpeter véleményét a szerkesztett műsorokkal kapcsolatban, néha jobb ha nincs túl sok választási lehetőség mit nézünk. Még jobb példa rá a 90-es évek előtti idők, amikor csak két csatorna volt. Lehet hogy nem kimagasló minőségű műsorok mentek mai szemmel, de fel lehetett benne fedezni az értéket. És ott van a várakozás izgalma is, várni a kitűzött időpontot valamelyik filmre, mint a karácsonyt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. 5hR3kY gabes...
2016.01.07. 07:57
Szerintem nálad a hétfői adásszünetet is vissza kellene hozni úgy, hogy még a netet is le kellene kapcsolni aznapra, biztos ami biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Krisbart
2016.01.07. 08:20
Én csak annyit tennék hozzá hogy ha már fizetek egy szolgáltatásért akkor az az anyanyelvemen legyen,aki meg akkor nagy májer angol az takarodjon ki oda és felejtse el hogy magyar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Ranger Krisb...
2016.01.07. 08:28
Ezt még meg is érteném ha egy alapvetően magyar szolgáltatásról lenne szó. De ez egy nemzetközi szolgáltatás. Euróban fizeted, nem forintban. Szóval nem kéne ebbe is a hazafiaskodást belevinni. Neked fáj, hogy valaki más nyelven is beszél?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. ToXeN Range...
2016.01.07. 08:55
+1 Nekem nem hiányzik a magyar, rosszul vagyok a magyar szinkrontól. És utálom azt is, hogy moziban néhány film csak szinkronosan megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. tarkatehen Ch00l...
2016.01.07. 09:10
Reggel megjelent az app is a Samsung tv-hez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Ch00ler Krisb...
2016.01.07. 09:13
Legyszi olvass el par hozzaszolast. Eppen arrol volt szo, hogy a magyar felirat mindenkeppen kellene, hogy eletkepes es 100%-ban elvezheto legyen a szolgaltatas.

A szinkron jo dolog, HA rendesen meg van csinalva. A nagyobb filmeknel szerencsere nagyon odafigyelnek erre. Persze neha meg igy sem erti az ember, hogy miert XY angol szinesz jatsza az adott szerepet. Aztan megnezed angolul es rajossz, hogy olyan hangja van az illetonek, hogy az ad hozza meg egy jo adagot az adott karakterhez. Ezt nem biztos, hogy tudjak utanozni magyarul.

Tarkatehen: koszi az infot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. mejoc
2016.01.07. 09:32
Én örülök a netflix-nek. Én szívesen megnézem egyes filmeket mind2 nyelven. Amúgy érdekes az előttem hozzászóló, mert nekem eddig pont fordítva jött le(főleg, hogy a magyar szinkron magas színvonalú, hallgatnál meg egy szomszédbeli szinkront, azt hiszem akkor értékelnéd a magyart, szerintem ebben profik vagyunk) Szóval nem egy filmnél volt, hogy a magyar szinkron sokkal jobban passzolt, mint az eredeti. Ez azért is könnyebb, mert mikor a színészt felkérik leginkább a teljesítménye a fontos, semmint a hangja. Ezt viszont egy jó szinkronhang csak tovább javítja, persze ha nem sikerült elrontaniuk vele, mert azért ilyen is akad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. d.v.d
2016.01.07. 10:03
Mióta itthon is elindult a DVB-T adás, azóta a "2 legnagyobb kereskedelmi csatorna" (és sokszor az állami adók is) a legtöbb filmet dupla hangsávval adja (magyar + eredeti) és újabban már felirat is elérhető. Nem muszáj csak magyarul nézni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. 5hat7
2016.01.07. 10:05
Első napján hideget meleget kap ez a szolgáltatás.Tipikus hozzáállás de sebaj itt van és elérhető áron!
Ha és amennyiben a magyar feliratokat is elérhetővé teszik akkor biztos előfizetőjük leszek.
A szinkronizált szolgáltatás különösen fontos lenne egy bizonyos fogyasztói rétegben (lehet ez a legfontosabb marketing szempontból) az a Kids kategória.
Jó lesz ez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Bloodx
2016.01.07. 11:29
Engem szuleim miatt erdekelne a dolog foleg, viszont emiatt csak magyar felirattal... Latom ezt tobben hasonloan latjak, de az nem kerult szoba, hogy vajon erre lesz-e majd a jovoben lehetoseg? (feliratra)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. tarkatehen Blood...
2016.01.07. 11:44
Biztos lesz felirat is, de idő kell hozzá. 2014-ben kerestek magyarul beszélő fordítókat: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Terror Krisb...
2016.01.07. 11:46
"aki meg akkor nagy májer angol az takarodjon ki oda és felejtse el hogy magyar"

Amikor egyes körökben kénytelen vagyok azzal szembesülni, hogy a magyar szó egyet jelent az utolsó iskolázatlan bunkó tahóval, akkor ígérem, magamban neked fogok köszönetet mondani. Ilyen kontextusban én a románokra szoktam gondolni, csak az a baj, hogy ők angol mellett általában beszélnek franciául és/vagy olaszul is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Bootman
2016.01.07. 12:12
Nyelvtanulásnak jó lesz, ha majd lesz felirat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. gtas
2016.01.07. 14:21
Mostantól már itthon is lehet alkalmazni a "netflix & chill" dumát a csajoknál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. BlackDrago... Ch00l...
2016.01.07. 15:07
Részben igazad van, valóban vannak olyan filmek amik az eredeti angol hanggal sokkal jobbak, de szerintem ezek vannak kevesebben.

A szinkronnál ugyanis meg tudják azt csinálni, hogy a színész külsejéhez sokkal jobban illő szinkronhangot találnak mint amilyen a saját hangja. Gyakran előfordul hogy egy 2ajtós izomszekrény színésznek vékony hangja van, vagy épp fordítva: egy vékony 16 éves srácnak van Charli mély hangja... Ezeken a szinkronizáláskor van lehetőség változtatni, és ezt sokszor észrevettem már, hogy remekül csinálják. Persze akadnak bénán fordított mondatok, de ezek nem vonnak le olyan sokat az értékből, mint amennyit a színészhez legjobban passzoló szinkronhang hozzáad.
Másik ok amiért szeretem még a szinkronos filmeket, hogy sokkal kényelmesebb, nem kell minden pillanatát látnom a filmnek ahhoz, hogy 100%-ig megértsem a beszédet. Tudok közben például kajálni, vagy italt tölteni magamnak. Feliratolvasás közben ez nem célszerű mert vagy mellétöltesz, vagy lemaradsz a lényegről. Sőt még ha 100%-osan odafigyelsz a feliratra, van hogy akkor is túl gyorsan vált és még nem tudtad végigolvasni.
Ezeket az érveket amellett írom, hogy napi szinten használom az angol nyelvet és magyar helyett legtöbbször angol feliratot szoktam tenni az angol nyelvű filmekre. Olvasva könnyebb az angolt is megérteni, mert hallás után nem jön át mindig minden...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. TheRealTsL
2016.01.07. 15:59
Ekkora hülyeséget is régen olvastam már. Jobban passzol valakihez egy dub, mint a saját hangja. És azt ki dönti el, hogy kihez milyen hang passzol?
A magyar szinkron kb 20 éve volt legutóbb élvezhető, azóta egyszerűen igénytelen, pontosan amiatt, hogy nagy ívben tesznek rá, hogy milyen is az eredeti hang, milyen akcentussal is kellene megszólalni és választanak rá egy tökéletesen alkalmatlan szinkronszínészt. Ez nem hozzáad a filmhez, hanem rengeteget elvesz belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ChoSimba TheRe...
2016.01.07. 17:00
+1
Ha egy kigyúrt agyú színésznek cérna hangja van, akkor az nyilván szándékos, egyáltalán nem kell megváltoztatni. A színészek válogatásánál a hang is fontos, nem csak a fizimiska.
Én spec most megnéztem a Star Warst magyarul és feliratosan is. Nem fogok spoilerezni, bár január 1 től állítólag nem bűn
Szerintem jobb angolul, leginkább Kylo miatt, akinek magyarul elég gyatra szinkronja van, szerintem a fele nem jön át annak, amit és ahogy mond. Konkrétan ki szerettem volna jönni a filmről, annyira béna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Phantomstr...
2016.01.07. 18:33
Na végre. Ezt várom, mióta először hallottam a szolgáltatásról. A magyar szinkrontól meg úgyis hányingerem van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Resike
2016.01.07. 21:06
Lazy torrent for plebs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.07. 22:01
Hát ha Kylo magyar hangja nem tetszett, akkor Ultron hangjától (amennyiben nem láttad még) a mozit is felgyújtanád Annyira rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ch00ler
2016.01.08. 00:46
En csak a trailer-ben hallottam Kylo Ren-t, de meglepodtem, hogy mennyire jo hangja van. A szinkronja nem sikerult, ez mar az elso vetiteskor is lejott a szamomra.
De egy ilyennel siman tonkretesznek egy filmet, vagy egy fontos karaktert...

A szinkronoknal a szajmozgas nagyon fontos. Az igazan jo szinkronoknal majdnem tokeletes ez.
Eppen tegnap lattam egy filmet a tv-ben. Borzalmas volt. A szereplok szaja mar csukva volt, de meg mindig beszeltek...


Nah, kozben megerkezett a Netflix app is a TV-re, el is foglalta a helyet a kiemelt appok kozott. Korrekt mennyisegu film van, de szerintem a sorozat reszen joval erosebb a Netflix.
Termeszetesen kiprobaltam az UHD-t is. Ilyenkor dol hatra az ember es mondja, hogy nah, vegre eljott az a nap, amiert erdemes volt megvenni a TV-t. Hihetetlen jo a minoseg, tueles kep, jo szinek. A sebesseg is kivalo, film elinditas kb. 5-6 sec. Mondjuk nalunk Digi van, igy a savszelesseg nem lehet problema
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. xido
2016.01.08. 06:25
Ettől a magyarított dologtól azért tartok...megmondom miért..évek óta a két legnagyobb kereskedelmi bevezette,hogy a nagy filmeket,sorozatokat 2 választható nyelven adja és/vagy felirattal...2016ot írunk..és még mindig
nem sikerül nekik..vagy magyar hang alá ad feliratot,vagy angol hang,felirat nélkül..olyan nehéz régi filmnél minden sávot berakniuk a lejátszóba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ChoSimba zseko
2016.01.08. 10:42
Azt már rég elfelejtettem, de Kylo még friss élmény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. siita
2016.01.08. 12:18
Végig olvastam a kommenteket, meghallgatva a pro és kontra véleményeket, amikkel nagyjából egyetértek. Egy dolgot viszont nem vesztek figyelembe, ez pedig a leendő fogyasztói réteg. Gondolok itt arra, hogy ha nem lesz soha szinkronizált (magyar, persze) adás a Netflixen, akkor bizony csak egy viszonylag szűk réteget fog lázba hozni, ez kb. a 20 és 45 közötti korosztály napjainkban. A fiatalabbak még nem tanultak meg úgy angolul (vagy akár olvasni), hogy élvezni tudják a tartalmat, az ennél idősebb korosztály pedig már nem is fog soha semmilyen idegen nyelvet megtanulni, illetve náluk a kor előre haladtával egyre nagyobb probléma lesz már az ehhez szükséges technika megértése/elsajátítása, vagy akár a koruk miatti látásromlás, ergo nem tudják elolvasni a feliratot..

Na ezért nem fog ez idehaza sohasem elterjedni igazán és ezért nem lesz a szolgáltatók komoly konkurenciája! Ha őszinték akarunk lenni, akkor legalább két generációnak kellene kihalnia Magyarországon, mire mindenki olyan szinten beszél már angolul, hogy a Netflixnek legyen létjogosultsága...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ChoSimba siita
2016.01.08. 14:06
Ebben igazad van, de a Netflixnek szerintem tök mindegy, hogy idehaza bevezetik-e vagy sem.
Nem hiszem, hogy olyan rohadt nagy beruházást csináltak volna ezért. Átírták a weblapot, hogy innen is lehessen regisztrálni, ennyi
Ha 10 ember fizet elő, akkor annyi. Ha 10000, akkor annyi. Nem vagyunk számottevő piac nekik.
Szerintem azért nyitottak a világpiacra, mert otthon már nem bővült számottevően a piac és még volt pár kbps szabad kapacitásuk.

A fiatalok meg egyre inkább beszélnek angolt. Most már nagyon könnyű angol tartalomhoz jutni, szinte szívni lehet magunkba. Persze aki merev, rugalmatlan, netán mentálisan "korlátolt", annak nem lesz komoly alternatíva a netflix.
Én örülök neki, de nem fizetek elő, ameddig van torrent. Egyrészt megszoktam, másrészt havi 3-4e is pénz, főleg hogy a gyerekek olyanok mint egy feneketlen zsák, mindent elnyelnek
De ha betiltják a torrentet (vagy akármi), akkor elő fogok fizetni magyar tartalom hiányában is, mert tetszik és bírom olyan szinten az angolt, hogy nem okoz problémát. Persze a jamaikai angolt még nem vágom anyanyelvi szinten, de talán megleszek nélküle.
Ellenben a hunglish-sal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. asdsa
2016.01.30. 15:33
Számomra nem hiánypótló, mert ha úgyis van kábeltévé előfizu, akkor már ott az HBO és sok más lehetőség is, ha meg tényleg azt akarok nézni amit csak akarok, akkor torrent.
Viszont a sorozatfüggőknek ez egy jó lehetőség, mivel számukra kb. esély sincs arra, hogy legálisan (jogsértés nélkül) követhessék a dolgaikat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ChoSimba asdsa
2016.01.30. 17:30
Hogyne lenne legális őt. Úgy hívják torrent.
Filmet, zenét letölteni nem illegális, csak feltölteni, megosztani.
Szóval ha kikapcsolod a visszatöltést, akkor elméletileg nem követsz el jogsértést. Legalábbis itthon. Az jó kérdés, hogy mi van ha külföldről szedsz le valamit, mert ott akár letöltés is büntetendő lehet.
Nyáron mész ki amcsiba, oszt határon már csattan is a bilincs, mert 5 éve letöltöttél egy filmet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zabalint siita
2016.02.05. 08:05
Idővel pont, hogy el fog terjedni, mivel 5 év múlva ez a korosztály már a 20 és 50 közötti lesz, valamint egyre többen fektetnek hangsúlyt arra, hogy a gyerekeik megtanuljanak angolul, így a 20 alatti korosztályból is egyre többen kerülnek a célcsoportba.

De önmagában a 20 és 45 közötti korosztály sem elhanyagolható, különösen azért nem, mert ebben a korosztályban néznek legkevesebben hagyományos TV adást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!