iPon Hírek

Óriási termés az Apple-nél

Dátum | 2011. 01. 19.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Brutálisan jó negyedévet zárt az Apple Inc.

, piaci kapitalizációja alapján a világ legnagyobb technológiai cége, ami némileg megnyugtathatja a Steve Jobs vezérigazgató súlyos betegsége miatt aggódó befektetőket - jelentette a Reuters. A nettó nyereség 78 százalékkal, hatmilliárd dollárra emelkedett a cég üzleti évének december 25-én zárult első negyedében az egy évvel korábbihoz képest, az árbevétel 71 százalékkal, 26,7 milliárd dollárra ugrott. A bruttó profitráta 38,5 százalék volt, ami az előre jelzettnél kedvezőbb nyersanyagárak miatt jobb a vártnál.

A bejelentés nyomán négy százalékkal ugrott meg a cég részvényárfolyama a tőzsdén kívüli kereskedésben, ami ellensúlyozta az elmúlt napok lemorzsolódását. Utóbbi oka a Jobs súlyos betegségének következménye miatti befektetői aggodalom volt. A gyorsjelentést követő tájékoztatón viszont lényegében nem esett szó a cégalapító-számítástechnikai guru egészségéről, ehelyett a kérdező újságírók és elemzők is inkább az Apple előtt álló lehetőségeket firtatták.

A konzervatív előrejelzéseiről ismert vállalat ezúttal a 20 milliárdos január-márciusi várakozásoknál bizakodóbb, 22 milliárd dolláros árbevételről szóló prognózist adott a második üzleti negyedévre. Az egy részvényre eső eredményt 4,90 dollárra várják szemben az elemzők 4,47 dolláros jóslatánál.

A karácsonyt megelőző három hónapban 16,2 millió iPhone-t adott el az Apple, ami 86 százalékkal több az egy évvel korábbinál, a Mac komputerekből 4,1 millió kelt el, ami 23 százalékkal több a tavalyinál, iPadból 7,33 milliót vettek a fogyasztók. IPhone-ból nem tud eleget gyártatni az Apple, az iPad pedig megragadta az üzleti felhasználók fantáziáját: a Fortune listáján szereplő 100 legnagyobb cég 80 százaléka már teszteli a táblagépek különböző vállalati felhasználási lehetőségeit. Ez utóbbi erősen felkeltette a tőzsdei befektetők érdeklődését.

Az Apple nagyot kaszált az ázsiai-csendes-óceáni térségben. Bevételei háromszorosukra, ötmilliárd dollárra ugrottak főként a magasan szárnyaló kínai keresletnek köszönhetően.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. ájPon
2011.01.19. 15:04
Haters gonna hate.

Apple utálók, jöhetnek a kommentek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sYs
2011.01.19. 15:13
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Saint
2011.01.19. 15:28
jó csak drága, nagyon túl van árazva....
nekem is van egy 64Gb-os Ipod Touchom- nagyon jó, de az is drága volt, szóval ha olcsóbb lenne biztosan több fogyna, és több is lenne a nyereégük,, de hát ők tudják....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kange
2011.01.19. 16:30
Miért lenne olcsóbb? A cikkben is benne van, hogy pl. iPhone-ból nem tud annyit gyártani, mint amennyi fogyna. Igazából mesterségesen magasan tartva az árat elmondhatják, hogy "prémium" kategória, így rengeteg pénzért - iMac esetén - van egy minőségi, laptop sebességű asztali géped, szánalmas perifériával...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2011.01.19. 17:23
Kange, ha a wc papírt is 3x annyiért adnám mint mások pedig ugyanazt nyújtja, akkor az is prémium termék lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2011.01.19. 17:40
főként a magasan szárnyaló kínai keresletnek köszönhetően.

Rákaptak a minöségre, vagy elemezni vették?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. laza0909
2011.01.19. 18:15
Es azt hallottatok, hogy Steve Jobs megint lelep, egeszseg ugyi okokbol? 2004ben hasnyalmirigy rak miatt kellett szuneltelnie, ket evvel ezelott pedig egy maj atultetes miatt volt kenyszerpihenon. Nyilatkozata szerint visszater az apple-hoz amilyen hamar tud. Szokas szerint Tim Cook fogja helyettesiteni, amig oda lesz. Jo egeszseget neki, nelkule nem lenne ugyanaz a ceg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kistrojak
2011.01.19. 21:06
Egy ferrarit miért nem adnak el olyan áron mint egy volkswagen-t???
Azért mert amikor tervezték kicsit jobban ránagyítottak a szerkesztett képre! Azt mondták hogy az iphone 3GS az Xperia X10 vetélytársak egymással, hát ahhoz képest hogy versenytárs és ilyen meg olyan processzora van, de akadozik mint az állat de nem program hanem már a menü!!! Hulladék egy dolog... De viszont a kamerája első osztályú, (utoljára a K800-nál mondtam ezt....)
Szóval amit az apple gyárt, az ki is van találva nem recseg nem ropog nem esik szétt nem akadozik nem szaggat minden fut simán ahogy kell! Lassan 1 éve van meg és még eszembe nem jutott hogy eladjam! "Nálam fogsz megdögleni" címszóval!!!


Minden egyes Apple hírnél ez van, beír pár ember hogy ilyen meg olyan szar az apple termék, hát ha nincs más időtöltése irogasson csak De én akkor is tudom hogy ha apple akkor egyet jelent a minőséggel!

Kistrojak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!