iPon Hírek

Origin vs. Steam - Más? Jobb?

Dátum | 2012. 06. 13.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az EA digitális disztribúciós rendszere mást ajánl mint a Steam, állítja az Origin vezérigazgató David DeMartini.

"Egy Steam van. Amit az emberek látni szeretnének, az egy másik élhető megoldás. Azt akarják, hogy meg lehessen minket különböztetni, mást nyújtsunk."

Példának a Battlefield és a Call of Duty esetét hozta fel. Szerinte mindkét játék remek, bár mindkettő shooter, de megvan a COD és a BF létjogosultsága is. Azt szeretné, ha ez így lenne a Steammel és az Originnel is.

"Ez nem jelenti azt, hogy a COD rossz és nem is akarom, hogy azzá váljon, ahogy a Steam-et sem. Legyenek partnerek, hiszen nagyon sok jó dolgot csinálnak. Szeretném, ha az Origin megkülönböztethető lenne és javulna, mint szolgáltatás, ahogy a Steam is csinálja.

Mindennek kulcsát az EA a multiplatformitásában látja, ezen a vonalon szeretne elindulni. Egy platformokon átívelő baráti kört vizionál játékosokból, ahol megkülönböztethetjük magunkat és megmutathatjuk mit tudunk, kivel játszunk, vagy hogy kinek a véleményére adunk.

DeMartini úgy érzi, kell valami más ahhoz, hogy felérjenek a Steam jól megalapozott pozíciójához. Ehhez viszont idő is szükségeltetik, hisz a Valve szolgáltatásának is 8 év kellett, hogy eljusson ide, ahol most tart. "Adjatok még néhány évet és talán jobbak is leszünk, mint a Steam."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. chapwees
2012.06.13. 17:04
Tehát beparáztak a Steam erejétől és spanolni akarnak. Milyen okos társaság is ez az EA...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Sediqwe
2012.06.13. 17:10
3 dolog kell.
legyenek 1 árban és vagy olcsóbbak.
legyen akció
legyen KÍNÁLAT!
nem kell multiplatformizálni. ez a 3 kell és megoldódik a gondjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. kiberg
2012.06.13. 17:37
steamnél kevesebb undorítóbb dolog van, csak egy jut eszembe a flash.. ez csak az én véleményem, nem vitázni akarok. : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. AlienApoll...
2012.06.13. 17:42
használom mind2őt , és habár nem rajongok a steam-ért azért nagyságrenddel jobb mint az origin .

origin olyan mintha megragadt volna valami béta állapotban ( asszem a BF3 debütálásakor még béta is volt ) . ráadásul BF3-nál a battlelog sztem teljesen feleslegessé teszi , más ea játékoknál nemtudom mi a helyzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. NTomi
2012.06.13. 18:09
Szerintem a steammel nincs semmi baj, nekem nagyon bejön ez a megveszem, és bárhol-bármikor letöltöm és játszok vele dolog, csak hát nem minden játékot kínálnak, és külsős játék nem beregisztrálható...ennyi a bajom vele. Ezen kívül valahogy jó lenne növelni a biztonságot, mert ha ellopják az accountot akkor irdatlan nagy szopás van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. casillas85
2012.06.13. 18:10
ME3-nál is béta...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. CrucioIsAw...
2012.06.13. 19:38
Szar mindkettő. És ráadásul az ilyen szenny programok miatt kezdtek el terjedni a DLC-k és mostmár annak is örülnünk kell, ha 4 pályát és 7 új fegyvert a fenekünk alá tolnak, undorító, ahogy már említették és pofátlanság. Én rühellem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. hegyitaho
2012.06.13. 20:16
steam azér nem rossz. origin viszont nagyon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. MaximumGam...
2012.06.13. 21:03
Csak Origin szarházi Steam nem kell ronda és szar... nem is veszek direkt olyat ami steam en megy csak !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Phantomstr...
2012.06.13. 21:21
Én szeretem a Steam-et. Egyszerűen kényelmes. Telepítéskor nem kell cserélgetni a lemezt, játékhoz nem kell betenni, bárhol hozzáférek a játékaimhoz. Az egyetlen bajom vele, hogy játékindításkor még a gatyámba is belenéz, vagy nem tudom, de online módban néha elég sokat kell várni, míg elindítja a játékot.

Az is hülyeség, hogy az online játékterjesztés miatt terjedt volna el a DLC-s rendszer, bár kétség kívül kedvezett neki. Ez azért terjedt el, mert igény van a DLC-kre. Rajongói modok, extra pályák, fegyverek, karakterek mindig is voltak, egyszerűen a kiadók is beszálltak és pénzért adják őket. Nem kötelező megvenni, de amíg veszik, nem állnak le vele, ha meg egy játékból lényeges részeket hagynak ki és árulnak külön DLC-ként, az egészet lehet bojkottálni, mégsem teszik.

Az online terjesztés azért terjedt el és azért erőltetik egyre inkább, mert így a kiadók jobban ellenőrizhetik a fogyasztókat. Kizárják a használt játékok továbbadását, pontosan megismerik, hogy a játékosok milyen erős hardverekkel rendelkeznek, és hogy milyen játékokat kedvelnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. bestyen
2012.06.13. 21:23
Én nagyon szeretem a Steam-et, csak azt nem szeretem, hogy az új játékok mindig sokkal drágábbak, mint a dobozos verzió. Viszont nagyon jó akciók vannak és szerintem jól működik. Bár a flash videókat tényleg eltűntethetnék, mivel nekem nincs fennt külön flash player, mert chrome-ba benn van alapból. Az origin viszont egy katasztrófa. Megcsinálni is bűn volt, annyira szar bugos az egész nálam. Utálom, hogy rá vagyok kényszerítve erre a mocsokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Ragnarr
2012.06.13. 23:56
Steamnek semmi koze a DLC-k hez, azok a konzolokon kezdtek el terjedni, es onnan jott at pc-re, steamnek lehet koszonni hogy ujra erosodik a PC platform, ok inditottak be a digitalis diszrtibuciot, a tobbi kiado meg megy utannuk, szoval lhet itt rinyalni csak nincs igazatok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. romeo
2012.06.14. 01:10
Steam a favorit nálam. Nagyon rosszul esett amikor az EA kivonult a piacukról, hogy sajátot indítson. Bár általában rossz véleménnyel vagyok az EA játékairól, mégis van 1-2 amit karácsonyi vagy egyéb akciók alkalmával azért beszereztem Steamről, és nélkülük a választék is soványabb.

A francnak sem hiányzott egy újabb kliens újabb friends listával amit futtatni kell. Bár szerencsére még nem kell hogy állandóan fusson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. khameleon
2012.06.14. 02:22
én is jobban szeretem a steamet... most nemrég újratettem a rendszert, és amikor a steamet feltettem, egyből érzékelte, hogy másik gép van! kérte a steam kódot, és máris ment az összes játék! originnál viszont játékonként kell begépelni mindig a sok számjegyű kódot, szal csak macerásabb! bánom h megvettem a crysis2-t anno, amikor még csak originen volt elérhető, most már van steamen is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hympyke
2012.06.14. 07:01
Nincs problémám a steammal, csak ott veszek játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rocky17
2012.06.14. 10:09
A steam szerintem nagyon jó. Kényelmes, egyszerű és biztonságos. Amikor ellopták az accom, 1 nap alatt visszakaptam. Pofon egyszerű volt, support ticket számát ráírod a dobozra, lefényképezed, és már generálták is az új jelszót.

TeamFortress 2-ből lenyúlták a cuccaimat, és a nevemben a haveroktól is elkérték.
1 nap alatt nem, hogy nekem visszaadták a motyóimat, de még a haveroknak is visszaadták amit elvettek, csak 1 mailt kellett írnom.

Steam forever!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. arin
2012.06.14. 10:37
"Ez nem Martini! DeMartini" höh

Én is használom/használtam mind a kettőt, Originéknek fel kell kötni a gatyájukat, ha akarnak valami normális dolgot csinálni. Nem mintha a Steam lenne minden álmom, de az Origin elég vacak hozzá képest szerintem. Másrészről meg pl. BF3 nál használom én is, de ott meg minek, ha van battlelog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bbence92
2012.06.14. 14:50
Nem értem miért akarja, hogy meglehessen különböztetni, hiszen már most is meglehet. Origin egy semmirevaló ***, a Steam árnyéka. Ők csak egy szeletet akarnak a tortából, de úgy, hogy lemásolják a Steamet... Nekem csak azért van fent az a szemét, mert BF3-hoz, ME3-hoz kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Laccnow
2012.06.14. 15:11
A Steam jó, nem merem azt mondani, hogy tökéletes, mert biztos lenne, aki kérdőre vonna. Nekem minden igényem kielégíti, az összes játékom ott van fent, nem hiányzik még egy felhasználói fiók máshova (igaz, a bf3 miatt van originem is, de eddig még eszembe sem jutott ott vásárolni).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. enzob
2012.06.14. 18:03
az egyetlen oka hogy az Origin még él, hogy van a BF3...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. casillas85
2012.06.14. 18:46
Az origin nekem is csak a ME3 miatt van meg,amúgy kell a francnak,a steam jobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!