iPon Hírek

Őrültséget csinált a HP?

Dátum | 2010. 08. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Hewlett-Packard igazgatósága a vállalat alkalmazottai, részvényesei, ügyfelei és üzleti partnerei érdekével ellentétes döntést hozott, amikor a hét végén lemondtatta Mark Hurd vezérigazgatót - idézte a Reuters Larry Ellisonnak, az Oracle Corp. számítástechnikai szolgáltató cég vezérigazgatójának elektronikus levelét, amely a New York Timestól jutott a hírügynökség birtokába. A világ harmadik legnagyobb szoftverfejlesztőjeként a HP-vel partneri kapcsolatban lévő, ugyanakkor számítástechnikai szolgáltatóként azzal versenyző Oracle vezére ahhoz hasonlította a lépést, mint amikor az Apple igazgatósága 1985-ben kirúgta Steve Jobst. Az Apple ezt követően a tönk szélére került, míg Jobs 12 évvel később vissza nem vette a mára a világ egyik legértékesebb vállalatává vált társaság irányítását. Hurdot előbb szexuális zaklatással vádolta egy hölgy, amelynek cégével a HP üzleti kapcsolatban volt, ám később ezt visszavonta, és csak azért marasztalták el, mert baráti alapon előnyben részesítette az asszonyka vállalkozását.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Nobbirt
2010.08.11. 00:07
A címre a válasz: IGEN!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kean
2010.08.11. 08:24
"Hurdot előbb szexuális zaklatással vádolta egy hölgy, amelynek cégével a HP üzleti kapcsolatban volt, ám később ezt visszavonta, és csak azért marasztalták el, mert baráti alapon előnyben részesítette az asszonyka vállalkozását."

A hölgy nem vádolta meg szexuális zaklatással, sőt ellenkezőleg, tagadta és ezt a vádpontot ejtették is, de emiatt felszínre kerültek Mark költségei.
Nem előnyben részesítette a hölgy cégét, hanem HP dollár tízezreket költött a randevúkra és ezeket mint üzleti vacsora számoltatott el.

Mark Hurd vétett a HPs direktívák ellen, amikor céges pénzeken számoltatta el a randevúit.

Csak azt nem értem, hogy keres évi 40m dollárt (2008 juttatásokkal együtt, de főleg kp...) és ilyen pitiáner párezres számlákat is el akart számoltatni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kean
2010.08.11. 08:26
A HP felvirázoztatását meg b@ssza meg... 2 éve nem kaptam fizetésemelést, miközben azért az infláció tartotta a szintet, ez a HP sikeres üzletpolitikája...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BiP
2010.08.11. 08:42
kean: attól mert valakinek sok pénze van, még lehet kicsinyes. (sőt, nem 1 példa van, hogy azok a legjobban olyanok, akiknek nem kellene. Lehet, hogy pont ettől lettek gazdagok )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nattila77
2010.08.11. 09:49
Örülök, hogy Hurdot kirugták.
1. "lopott"
2. a HP a sikert a rengeteg kirugott és tönkretett dolgozójának köszönheti - ez aztán baromi nagy érdem

Persze, értem én hogy a hasonlóan zsarnok Oracle vezérnek csorognak a könnyei...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nattila77
2010.08.11. 10:18
Mikrobi: magáncélra költötte a cég pénzét. Ez nem bűn? Ezért nem kell valakit kirugni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!