iPon Hírek

OS X-en is GPU-val gyorsít majd a Flash?

Dátum | 2010. 04. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apple legfrissebb lépésének köszönhetően egyes OSX 10.6.3-as verziójú operációs rendszerrel ellátott MacBook Pro, Mac Mini és iMac készülékeken a nem is oly távoli jövőben javulhat az Adobe Flash alkalmazásának teljesítménye, ugyanis az Apple lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a szoftver esetében kiaknázzák a GPU alapú hardveres gyorsítást.

Az új eljárás, ami ezt lehetővé teszi Video Decode Acceleration Framework (Videó dekódolást gyorsító keretrendszer) névre hallgat és az Nvidia GeForce 9400M, GeForce 320M, illetve GeForce GT 330M videó vezérlőit támogatja. A keretrendszer alacsonyszintű hozzáférést enged a chipek H.264 dekódoló képességeihez, így a Flash alapú videók lejátszása zökkenőmentesebbé és gyorsabbá válhat, ezzel egy időben a processzorra jutó terhelés mértéke pedig jelentősen csökkenhet.

Az OS X alapú rendszereken a Flash teljesítménye hagy némi kívánni valót maga után, legalábbis a Windows alapú megoldásokon tapasztalt teljesítményhez képest. Az új keretrendszer lehetővé teszi az Adobe fejlesztői számára, hogy a CPU helyett immáron Maces környezetben is a GPU vállára helyezzék át a videó dekódolás által generált terhelést, így a processzor felszabadul, ami H.264-es videó lejátszásakor a korábbinál jóval rugalmasabb rendszert eredményez. A technológia csak az OS X 10.6.3-as vagy frissebb verziójú operációs rendszert tartalmazó konfigurációknál lesz elérhető, de csak akkor, ha azok a fent említett Nvidia GPU-k valamelyikével, illetve 10.1-es Flash Playerrel rendelkeznek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. prohlep
2010.04.23. 21:39
Szornyu allat a FLASH, kornyezetvedelmi birsagot kellene kiszabni a FLASH-t hasznalo honlapokra.

Epp ma neztuk az intezeti rendszergazdaval, hogy minek zabal fel giga ramot es porgeti a procit csak azert, mert meg van nyitvan, nehany kornyezet-felelotlen honlap.

Persze mindezen parzarlo tudatlansag, hozza nem ertes, nem ma kezdodott. Ugye jo ideje szokas, hogy egy nehany mondatos meghivot megkapok HTML es Office formatumban. Minek??!!

Napokban szembesultem, hogy a fiatal informatikus hallagtok milyen dobbenetes mertekben elnek windows-only eletet.

Igenis, az ilyenek diplomajara legyen odairva, hogy windows-only, FLASH-only, stb...

... es aki MAJD alkalmazza oket, azok fizessenek kornyezetvedelmi es tudatlansagi adot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. axe
2010.04.24. 00:02
Ha minden apró számít akkor kezd a parlament ritkitásával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hegylako15...
2010.04.24. 09:15
Kedves prohlep!
Nemtudom hogy te milyen informatikusokat ismersz, de akiket én ismerek nahyrészt mind anti windowsosak. Ami annyiban nyilvánul meg, hogy ha van rá lehetőségük nem windowsot használnak.
Talán több emberrel kéne találkoznod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Azrael
2010.04.24. 10:27
Akkor te jó helyen ismersz embereket, mert sajna a Windows-only tendencia az tényleg erősen érzékelhető az egyetemeken...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szerzetes
2010.04.24. 10:48
Csodálkozol? A közép iskolai oktatásban csak winfos megy. Linux? "Az nem átlag felhasználóknak való" Otthoni gépedre winfost tesznek. Nah már most innentől nagyon nehéz átszokni linuxra.
Informatikát tanulok én is, és winfost használok mindenre. Mert egyszerűen azt szoktam meg. Tudom, hogy hova kell nyúlni és hasonlók. Persze nem remeg a lábam, ha meglátok egy pár soros bash scriptet. De valószínűleg nem fogok áttérni linuxra csak úgy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. agyturbini...
2010.04.24. 11:17
AXE

Kisebb Parlamentet

Ez a Magassag Legyen 120CM es akik bekerultek azokat meretreszabjuk

Udv Laci
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. balintdavi...
2010.04.24. 11:58
És OSX alatt mit használ a H264 gyorsításhoz? VDPAU-t? (Nem értek OSX-hez)
Mert onnantól kezdve gyerekjáték lenne átportolni Linuxra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2010.04.24. 21:04
Nem épp erre gondoltam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. agyturbini...
2010.04.25. 13:29
axe

Miert nem jo otlet ? Na mindegy Most operalok egy MAC OSX Szutyokkal es nem lehet a Beallitasokhoz hozzaferni mert nem hozza be a Hivatkozast...Erre varjanak gombot az illetekesek olvastam rola tobb helyen hogy ilyen problema letezik es Probaltam megoldani a Leirasok Alapjan de Semmi ugyhogy van egy STABIL allithatatlan szornyeteg amin meg a Kepernyovedot sem tudom megvaltoztatni..OP rendszer cserenek nem allok neki mert nincs mire lementeni az Adatokat...

Udv Laci
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!