iPon Hírek

Összeborult az Intel és az AMD

Dátum | 2009. 11. 15.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az Intel Corp. és az AMD Inc.

, a világ els és második legnagyobb mikroprocesszor-gyártója megegyezett abban, hogy az elbbi 1,25 milliárd dollárt fizet az utóbbinak azért, hogy az AMD elálljon az Intel ellen indított versenyjogi kereseteitl, amelyekkel 12 éve igyekszik bizonyítani, hogy versenytársa megengedhetetlen eszközöket vet be ellene. A hír bejelentése nyomán több mint 20 százalékkal drágultak az AMD részvényei és a szakértk egy része úgy véli, hogy súlyukat vesztik azok az Intel ellen folyó eljárások is, amelyeket nem az AMD kezdeményezett. Mások szerint maradt még kemény ellenfele a chipóriásnak, például a grafikus processzorairól ismert Nvidia Corp.

, amely szabadalomsértéssel vádolja versenytársát. Emellett a hírek szerint a New York-i ügyészség sem áll el az Intel pc-gyártókra gyakorolt befolyását vizsgáló eljárástól. A chipóriás azért ment bele a peren kívüli megállapodásba az AMD-vel, mert úgy látta, többet ártanak imázsának az elhúzódó eljárások, mint ha bevállalja a jelents kártérítést. Ezzel kihúzták a dolog méregfogát – nem úgy, mint a Microsoft, amely évtizedeken át harcolt a versenyhatóságokkal a világ minden táján.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. csab959
2009.11.15. 23:29
Ámen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YuGabe
2009.11.16. 00:17
a.) Spec nem mondanám, hogy "összeborultak", ha egyszer az annyiban merül ki, hogy az egyik fizet a másiknak.
b.) Már volt ez cikkben az Iponon, normálisan (Iponosan, igényesen) megformázva és tördelve.
c.) Miért van az, hogy a napi.hu-s cikkek nagy részéből hiányzik az "ő" betű, és hogy a cégnevek többsége után mindig duplasoros sortörés következik?
d.) Az előbbi válaszok mindegyike helyes.

root>.....d......->Helyes válasz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!