iPon Hírek

Összefog a Lenovo és a NEC a PC-iparban

Dátum | 2011. 01. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Legalábbis elsőként a PC-iparban, de később akár más területen is. Közös termékeket elvileg nem terveznek, ehelyett technológiákat és eladási erőforrásokat osztanának meg egymással, kölcsönösen orvosolva így egymás hiányosságait.

A japán illetőségű NEC a saját piacán jól tartja magát, azonban azon kívül már jóval kevesebben hallottak róla. A Lenovót lényegesen jobban ismerik világszerte, ám konkrétan Japánban minimális a jelenlétük, és technikai téren is van hova fejlődniük. A partnerség tehát adja magát; nem meglepő módon a tárgyalások is gyorsan és zökkenőmentesen zajlottak, így a legrövidebb időn belül hivatalossá is válhat az együttműködésük.

Bár a Lenovo a világ negyedik legnagyobb számítógépgyártója, az USA-ban nem tudott befurakodni az öt legnagyobb (HP, Dell, Apple, Acer és Toshiba) közé. A NEC a tavalyi év során ugyan mintegy 3 milliárd dollárnak megfelelő bevételre tett szert a PC-üzletágából, de még így sincs benne az első tízben.

A Lenovo és a NEC friss szövetsége idővel akár a mobilpiacra is átterjedhet, mivel a NEC-nek amúgy is ez a fő iránya, a Lenovo legfőbb vetélytársai pedig - így például a HP, a Dell, az Apple és az Acer - mind vagy már rendelkeznek mobil-kínálattal is, vagy épp jelenleg készítik elő azt a piaci megjelenésre, így a Lenovónak is megvan rá minden oka, hogy lépjen ezen a területen is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. reednow
2011.01.25. 11:42
Én a cikkből, meg kis ismereteimből arra következtetnék, hogy erre a szövetségre elsősorban a Lenovonak van szüksége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KILLERFox
2011.01.25. 14:09
apple , hp , dell???
ezek közé akar beférkőzni
nagy szerencsével és jó fejlesztőkkel esetleg
de nem adok sok eséjt a top 10 be való bejutásra
de akár meglehez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!