iPon Hírek

Összefognak a nagyok az OLED TV-kért

Dátum | 2008. 07. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Sony úttörő, 11 hüvelykes OLED TV-i; messze még a végcél, de valahol el kell kezdeni...Bejelentette a Sony és számos más japán "nagy név" is, hogy együttesen látnak neki a tévékben is hasznosítható, nagyméretű OLED-panelek kifejlesztésének, amelyek a hagyományos LCD-kkel szemben számos jelentős előnnyel rendelkeznek (nincs szükségük például háttérvilágításra, így kevesebbet is fogyasztanak).

Ehhez azonban előzőleg számos akadályt is le kell küzdeniük - mindenekelőtt például a gyártási költségeket kell lefaragniuk, hogy a végtermék azért megfizethető és eladható lehessen. Láthatólag azonban az érintettek nagyon is eltökéltek e célok megvalósítása érdekében, elvégre nem csak olyanok szállnak ringbe az ügyben, mint a Toshiba és a Matsushita, valamint a Kosan és a Sumitomo, de még a japán kormány is támogatja a fejlesztéseket.

Várhatóan rövidesen közzéteszik majd a tervezet részleteit is, annyit azonban már most is lehet tudni, hogy a cél minimum 40 hüvelykes, vagy akár még nagyobb (természetesen HD-s) OLED-kijelzők megalkotása, amelyek ugyanakkor kellően takarékosak és energiahatékonyak is.

A projekt 2012-ig zajlik majd, így az eredmények nyilván egy kissé még odébb vannak, de bizonyára lesznek még érdekes részfejlemények menet közben is. Kíváncsiak leszünk...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások