iPon Hírek

Ősszel érkezik a Civilization V

Dátum | 2010. 02. 18.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A 2K Games ősszel készül kiadni Sid Meier Civilization V-jét PC-re. A bejelentés mellé kaptunk néhány screenshotot is kedvcsinálónak. A Civ 5-ben újfent egy világi vezető bőrébe bújunk, aki elnavigálhatja a 18 civilizáció egyikét az ember korának hajnalától az űrkorszakig. Eközben bőséggel kijut neki a háborúból, diplomáciából, kutatásból és más egyebekből is.

Konstantinápoly
Szembe kell szállnunk majd a történelem legnagyobb vezetőivel, de erről részleteket még nem árultak el. Azt viszont elmondták, hogy a városállamoknál egészen újszerű (játék szempontjából) diplomáciai eszközöket kapunk majd a kezünkbe. Kényes kapcsolatot kell ápolnunk a többi vezetővel, lefizethetjük őket, kereskedhetünk velük, vagy ellenük fordulhatunk.

A fejlesztő intuitív interfészt ígért, ami ugyanúgy fekszik majd egy veteránnak, mint egy kezdő játékosnak. Ha már lelkes kezdőkről szólunk, lesznek megbecsült tanácsadóink, akik ellátnak majd pár ötlettel, ha elakadunk. A Firaxis említ még "új módokat a játékra és a győzelem elérésére, új eszközöket a civilizációnk menedzselésére és kiterjesztésére, valamint kiterjedt moddolási lehetőségeket és intenzív kompetitív multiplayert".

A modderek és a többjátékos mód kedvelői jól hasznosíthatják majd az in-game kommunikációs csatornát, ahol megoszthatják scenárióikat, összehasonlíthatják elért pontjaikat és achievementjeiket. Kiemelendő még, hogy a Civ V-ben lesz LAN és hotseat multiplayer támogatás, amit manapság már annyi játékból száműznek...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Sediqwe
2010.02.19. 10:37
Játszottam a Civ1 Civ2,
a Civ3 Completet megvettem
a Civ4 Simát megvettem...határozott, hosszú játékélményt biztosítanak(Steamen rádaásul karácsonykor tökolcsók voltak DD)
Az új bődületesen szép! Gondolom eszi is a vasat (a Civ 4 a 2 magos laptopon akad DDDD)
Nagyon várom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Radon
2010.02.21. 11:02
A 2 magos laptopodon azért akad, mert gondolom egy intel grafikus lassító "dolgozik" benne

Egyébként le a kalappal a Civ sorozat előtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!