iPon Hírek

Ősszel érkezik a Readius

Dátum | 2008. 08. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Egyesült Királyságba, Olaszországba és Németországba - az USA-ba pedig a jövő év elején. De talán lehet reménykedni benne, hogy az EU-n belül azért hamarabb elterjed majd, mint ahogy megérkezik az óceánon túlra.

A már korábban is említett mobiltelefon legfőbb különlegessége természetesen a kihajtható, e-papír alapú kijelzője, ami nem csak az akkumulátora üzemidejét nyújtja meg jelentősen (várhatóan 30 óra), hanem a szabvány mobilfunkciók mellett e-könyvolvasóként és internetes hírolvasóként is elsőrangú eszközzé teszi.


Hátránya azonban - természetesen - az ára, amelynek a pontos szintjét még mindig nem lehet tudni, csupán annyit, hogy drágább lesz még a jelenleg $359-os Amazon-féle Kindle-nél is, már amennyiben igaznak bizonyul a New York Times egy jelentése (amely zárójelben megjegyezte azt is, hogy a közeljövőben számos hasonló eszköz is várható - idővel pedig színes kijelzők, és akár videólejátszás is).

Lassan, de biztosan bontogatja tehát a szárnyait a technika, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nemsokára talán már nálunk is kaphatóak lesznek ilyen eszközök - idővel pedig kétségkívül mérséklődik az áruk is, ahogy az már csak lenni szokott.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások