iPon Hírek

Ősszel érkezne a Batman: Arkham Knight PC-s portja?

Dátum | 2015. 07. 16.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár a Rocksteady elmondása alapján a cég legjobb munkatársai dolgoznak azon, hogy kijavítsák a Batman: Arkham Knight katasztrófálisan sikerült PC-s portját, egyes jelek arra engednek következtetni, hogy ez vagy nem így van, vagy még annál is nagyobb a baj, mint ahogy azt elsőre hinnénk. A Kotaku információ szerint ugyanis kiszivárgott az egyik legnagyobb ausztrál játékbolt-hálózat, az EB Games belső levelezése. Az emailekből pedig világosan kiderül, hogy a számítógépet preferálóknak (a hibákkal egyes források szerint teljesen tisztában lévő kiadó) a Warner Bros. üzenete szerint egészen "tavaszig" kell várniuk arra, hogy a kezeik közé kaparinthassák a végleges és működő verziót. Mivel Ausztráliában a tavasz a szeptembertől novemberig terjedő időszakot jelöli, mindez azt jelenti, hogy a legjobb esetben is még két hónapig türelmesnek kell majd maradnia az érintetteknek, de az is megeshet, hogy kétszer ennyi ideig lesznek kénytelenek várakozni.
A hír, ahogy azt sejteni lehetett, meglehetősen komoly indulatokat korbácsolt. Hiszen nagyon sokan bíztak abban, hogy még a nyáron belevethetik magukat az Arkham-széria záródarabjába és igencsak rosszul viselik, hogy extrém esetben akár az is előfordulhat, hogy csak öt hónappal a hivatalos megjelenés után kezdhetik majd meg a játékot. Az esetet különösen dühítővé teszi, hogy a kiadó korábban csak maximum pár hetes csúszásról beszélt. Többen úgy vélik, hogy a készítőknek egy időre takarékra kellene állítania a különféle skin-packok és egyéb DLC-k fejlesztését és minden erőforrást a PC-s fiaskó helyrehozatalára kéne fordítani, mások pedig a Rocksteady és a Warner Bros. totális bojkottját tartják az egyetlen megfelelő válaszreakciónak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. predike07
2015.07.16. 14:05
"extrém esetben akár az is előfordulhat, hogy csak öt hónappal a hivatalos megjelenés után kezdhetik majd meg a játékot"

Őszintén kivánom mindenkinek (köztük magamnak is),hogy ez legyen a világon a leges legnagyobb probléma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. noPublicFG
2015.07.16. 14:11
Valamiért ez a hír nem lep meg. Akár a januári időt is reálisnak vélem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.16. 14:37
valószínűleg egyetlen AK tulajdonosnak sem ez a legnagyobb problémája, de itt nem is erről van szó, hanem az elvről, ami emögött a fiaskó mögött áll. Kiadhatják a szart, mert a sok "hülye pécés" úgyis megveszi, aztán büntetlenül megúszhatják az egészet, mert mit tud már az csinálni, aki megvette (mondjuk nem Steamen).
Ez a legundorítóbb kiadói (és fejlesztői is) hozzáállás a világon, ami csak azért lehetséges, mert senki az ég világon nem tesz ellene semmit.

Gondold csak el, hogy veszel egy új autót, kifizeted az árat érte, de amikor odaadják a kulcsot és azt látod, hogy csak 3 kereke van, hiányzik a kipufogó, meg a fékpofák, stb. Az eladó istenre esküszik neked, hogy visszaküldik a gyárba a kocsit, de várjál rá fél évet, hogy megkapd. Persze a pénzed az már náluk van és Te meg csak nézhetsz ki a fejedből, mert más lehetőséged nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Tommy7
2015.07.16. 14:52
Nem tudom hogy én vagyok-e az egyetlen aki így járt: Előrendeltem a díszdobozos verziót tehát a Memorial Editiont vagy mi a neve, oké. Mentem érte mondták késik a memorial tartalma vannak bajok stb, DE itt egy elvileg sima nem a memorialhoz tartozó alapjáték, ÉS kárpótlásul ajándék matricák..... hát ha 12 lettem volna biztos örültem volna neki na midnegy. Hazavittem és ja csak beta driverrel tudtam végigtolni, 4 nap után felhívtam őket hogy hát ez egy rakat fos PC portnak nem mondható valami. Mondta a srác hogy igen igen Warner Tesók kiadtak hivatalos közleményt hogy aki valami 2 héten belül vissza viszi megtérítik fullosan, mondom oké, visszavittem. Na most gazdagabb vagyok matricával, azt nem kérték, és még műxik a játék nekem : ))). Mert olyasmit mondtak hogy majd letiltják meg minden, aha várom, bár netet nem kap a steam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Lann
2015.07.16. 15:24
Igazából ezzel megint csak azok szopták be, akik előrendelték. És nem sajnálom őket. Én kivártam vele 1 hetet megjelenés után, mint minden új játékkal, amit terveztem eddig hogy megveszek, mivel ennyi idő alatt bőven kiderül hogy mennyire játszható, sőt, még 1-2 patchet is kidobhatnak hozzá, amivel a komolyabb, kezdeti bugokat fixelik, és a kezdetben játszhatatlannak tűnő játék akár még játszható is lesz. Nos ebben az esetben nem így volt, így nem vettem meg.
Nem kell félre érteni, nem tartom normális dolognak, hogy félkész pre-alpha szintű szarokat dobnak ki, nevetségesnek tartom hogy nincs erre még mindig semmi törvény vagy bármi, ami meggátolná ebben a fejlesztőket/kiadókat, de ha már ez van (és nem ez az első eset), akkor lehetne annyi esze az embereknek, hogy várnak a vétellel. Őszintén, ki nem látta ezt előre ? És azok melyik világban élnek? Ha nekik megéri az előrendelés miatt kapott bonus ingame csillámf*szláma maszk, és mellé egy játszhatatlan játék, akkor vegyék csak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. predike07 FaL
2015.07.16. 15:37
Igen és tudod mi a probléma??Hogy annak ellenére mi lett a játékkal még olvasom sokfele,hogy veszik és keresik a még el nem adott példányokat.
Akkor miről is beszélünk??Azért nézi hülyének a kiadó a játékosokat mert azok is.(tisztelet a kivételnek) A mostaniakba bele van nevelve ez a korai hozzáférést való fizetés meg DLC meg sorolhatnám.Ugy gondolta a kiadó,hogy majd benyelik ezt is.Csak ez most nem jól sült el.
Nem az első gond volt pc terén de mégis mindenki beleugrott.Akkor hol a hiba??
Te példádat véve ha átvernek kocsi vásárláskor akkor legközelebb már jobban odafigyelek.
A PC-s népet nem először verték át hanem sokadjára ennek ellenére ha egy összevágott videót lát már rohan is megrendelni az adott játékot.
Persze tudom valakinek meg kell vennie elsőnek,hogy kiderüljön a baja. Valakinek áldozatnak is kell lenni,hogy a többi okulhasson.
Aztán aki szépen kivárt az nevet aki meg nem bírt várni az így járt.
Várhatja,hogy majd megkapja amiért fizetett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gibdj
2015.07.16. 16:58
Szerintem sokan úgy gondolták, hogy az előző részek alapján ismét technikailag is korrekt játékot kapnak, ezért rendelték elő bizalommal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.16. 17:19
Nem tudom, nekem most írt a konzolokszervíze, hogy megérkeztek a memorial editionök (előrendeltem rá), viszont én a PC port szarságai miatt azonnal lemondtam. Ha ki is szállítják, nem veszem át.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. predike07 gibdj
2015.07.16. 17:29
Igen bíztak.Meg is lett a jutalmuk.
Na de majd talán ősszel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. yodamester...
2015.07.16. 22:56
Én ingyen kaptam a kódot a játékhoz,van 35 fps-em max beállításokkal,szóval kipörgetem aztán addigra jön a Battlefront
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Stomi Lann
2015.07.17. 10:17
Én nem hangoztatnám az általad felvázolt hozzáállást.

Mert teszem fel, mi lenne, ha mindenki annyira intelligens lenne, mint te és nem rendelné elő / vennék meg az első napokban a játékot, majd adna róla visszajelzést?

Akkor te mint tudatos fogyasztó, hogyan döntenéd el, hogy megéri-e a játék az árát?

Meg egyáltalán, elég elszomorító, hogy az abszolút bizalmatlanságra kell építkezni.. nem ez a normális dolog, hanem hogy a termék minősége legyen normális és ha mégsem az, akkor legyen lehetőség kompenzációra, illetve megfelelő mértékben legyenek a kiadók is bűntetve.

A hivatalos tesztekre meg végleg nem hivatkoznék, mert ebben az esetben is a PS4-es verziót kapták meg, aminek szinte semmi baja sincs.

Én személy szerint figyelembe szoktam venni alkalmanként a metacritices pontszámokat is, ahol inkább a felhasználói visszajlezésekre (vagyis átlagpontszámra alapozok) és kb semennyire nem nézem a hivatalos értékeléseket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. predike07 Stomi
2015.07.17. 15:48
Valakinek megkell venni persze.Akik megvették azoknak a
történetben ez a szerep jutott,hogy az ő hibájkukon más okulhasson.
Kicsit durva de igaz.
Majd legközelebb jobban odafigyelnek.
És igen szomorú,hogy mikor egy játék megjelenik ilyen dolgokon kell agyalni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller Stomi
2015.07.17. 15:59
Egykét tesztelő/kritikus megveszi, aki nem azért vesz meg egy játékot, hogy élvezettel végigjátssza, hanem azért, hogy a játékról véleményt alkosson.

Már nem azért, de pont a tudatos vásárlás a kapitalizmus alappillére, és nem a fogyasztóvédelem. Rossz terméket nem veszünk, így senki sem gyártja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lann Stomi
2015.07.18. 00:42
Na, akkor most ez lehet hogy új lesz sokak számára: rengeteg kritikus (és itt akár a 5 000 feliratkozóval rendelkező youtube csatornák is) ingyen kapnak/kérhetnek teszt példányokat, akár már megjelenés ELŐTT is 1-2 nappal. De még ha a kiadó nem is hajlandó neki megjelenés előtt adni egy tesztpéldányt, ők meg fogják venni amint kiadják, mert ez a dolguk, ezzel foglalkoznak, ezzel keresik a pénzt, hogy híreket adnak az új játékokról, TESZTELIK őket. Totalbiscuit és az ő tevékenységét tudnám felhozni a legjobb példának, racionálisabb kritikust én még nem láttam nála, ajánlom mindenkinek, aki minden részletre kiterjedő teszteket szeretne látni az újonnan megjelenő híres-neves játékokról. Nem vagyok elfogult, sem pedig fangirl, viszont azt szerintem senki nem tudja megcáfolni, hogy kurvajól végzi amit csinál, sok embernek spórolt meg pénzt, és időt. Nos, mind ezt figyelembe véve, gondold át szerintem ezt az előrendelős/"első nap megveszem" dolgot. Ja, valaki meg teszi, akinek ez a hivatása, és bizony ők sokan vannak.
A többivel egyetértek teljes mértékben, amit írtál, nincs mit hozzáfűznöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Crytek01
2015.07.19. 08:38
Most nézem csak a webshopba már nincs egy 980 mögé írva hogy + Batman kupon.Akkor elfogytak???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!