iPon Hírek

Ősszel jön a Zune HD

Dátum | 2009. 05. 31.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

A Microsoft a héten erősítette meg, hogy új, érintőképernyős, webszörfözésre, nagyobb felbontású filmek lejátszására és digitális rádió hallgatására képes Zune-t fog hamarosan piacra dobni, mellyel az iPod Touch-csal kívánja felvenni a harcot.

A Zune HD, ami várhatóan idén ősszel fog piacra kerülni a tengerentúlon, szerves OLED-kijelzőt tartalmaz és a Microsoft Windows CE operációs rendszerre alapul. A webböngészésről az Internet Explorer egy érintőképernyőre testreszabott változata, míg a rádióhallgatásról a HD Radio gondoskodik. Az Apple felsőkategóriás iPod-jainak konkurenciát jelentő új Zune flash-memórián tárolja az adatokat, áráról azonban egyelőre nem közölt információt a redmondi vállalat.


"Az eszközt az iPod Touch ellenfelének szánjuk." - nyilatkozta Chris Stephenson, a Microsoft Zune marketing menedzsere egy telefonos interjúban. Azt is megtudhattuk, hogy a Los Angeles-i E3 kiállításon tervezi bemutatni a szoftveróriás új Zune-márkájú videószolgáltatását Xbox-ra, ami a jelenlegi Xbox Live TV és mozirészlegét fogja leváltani és az Észak-amerikai piacon kívül számos európai országban is működni fog.

A Microsoft továbbra is tervezi értékesíteni a HDD-alapú Zune modelleket, azonban a jelenleg futó flash-alapú változatok eladását le fogja állítani, így az új Zune HD lesz az egyetlen ilyen termék a vállalat Zune-termékvonalában. Egyetlen megválaszolatlan kérdés maradt még hátra, mégpedig a Zune HD játékfuttatási képességei. Egyelőre még csak találgatások vannak ebben a témában, mivel a Microsoft nem közölt semmiféle információt. Talán az E3 után több mindent megtudunk a multimédiás eszközről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. imi93
2009.05.31. 21:06
VISSZA A HIRHEZ

és mit raktak bele hogy legyen is értelme a hd minőségű hangnak?
meg ki néz ilyenen xbox live tv-t ekkoa kijelzőn?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sunike27
2009.10.30. 11:43

Ebből van magyar verzió is

INNEN Letölthető: OPERA 10.10.1848 BETA Internacional Telepítővel

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sunike27
2009.11.13. 23:00
Itt tölthető le a magyar verziója

[OPERA 10.10.1874 RC HUN Kiadásra szánt verzió]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pycur
2011.12.08. 00:04
Na király, eddig az Opera egyedi volt, most már tökéletes chrome utánzat... Butított funkciók, kevesebb gomb. Minek is gomb egy böngésző programra, szemmel meg gondolatátvitellel mondjuk meg neki hogy fájl--mentés ugye?
A beírt címek legördítendő listája is a felesleges dolgok közé tartozik, mert ugye mi mindent tudunk milyen linket másoltunk bele msnből és legördítés nélkül be tudjuk pötyögni újra ha másnak is meg akarom mutatni itthon....csúcs ez az újítás. Bár az opera legalább részletesen testreszabható és ezek a gyárilag kikapcsolt működést könnyítő funkciók visszakapcsolhatók.
Vajon az az ember aki ezeket a fejlesztéseket megtervezi internetezik egyáltalán? Vagy csak net nélkül nézegeti a programot hogy na mit nem módosítottunk még rajta és arra kitalál valamit? Rejtély....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kajla_hun
2012.02.11. 18:27
vannak rajta gombok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!