iPon Hírek

Ősszel jön az új Kindle

Dátum | 2008. 07. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Egy bennfentes állítása szerint az Amazon nagy sikerű e-könyvolvasójának második inkarnációja már idén ősszel is megérkezhet - szemben a cég alapítójának, Jeff Bezos-nak azon állításával, miszerint ilyesmi a közeljövőben nem várható.

A bennfentes ugyanakkor azt is tudni véli, hogy az Amazon is hasonló megközelítéssel fog dolgozni, mint az Apple az iPod mini esetében - vagyis az új modell a korábbinak valamennyi funkcionalitását megtartja, viszont kisebb lesz annál, és több színben is fog megjelenni. Mindennek a célja pedig egyrészt az ár lejjebb szoríthatósága, másrészt pedig a fiatalabb közönség figyelmének felkeltése.

A kisebb változat azonban csak "külső" méreteiben lenne kisebb, az e-papír-képernyő változatlanul ugyanakkora (hat hüvelykes) lenne, mint a jelenleg is forgalomban lévő modellé. A jelentés szerint ez az új változat már októrberben elérhetővé válhat.

Készül azonban állítólag egy valódi előrelépést jelentő, hosszú távú újítás is, amely már A4-es méretű lesz, és számos színt is felvonultat majd. Ennek a megjelenése ugyan csak 2009-re várható majd, de így már jó eséllyel jóval vonzóbbá is válhat egyben az újság- és magazinolvasó közönség számára. Az "olvasók iPod-ja", ahogy időnként nevezni szokták, eddig is szép sikereket könyvelhetett el ugyan, de tény, hogy van még hova fejlődnie.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. TJZ83
2008.07.26. 16:42
Magyarországon lehet valahol hasonló, e-könyv olvasót kapni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.07.27. 00:47
Nem hiszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!