iPon Hírek

Összemegy és fókuszt vált az OLPC

Dátum | 2009. 01. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A jó - vagy legalábbis semleges - hír az, hogy az OLPC egyre inkább a hardverfejlesztésre helyezi át a hangsúlyt, míg a rossz az, hogy sajnos ők is kénytelenek létszámleépíteni.

Ami a dolog hardver-részét illeti, ez annyit tesz, hogy a Sugar Linux interfésztől és platformtól fokozatosan megszabadulnak, leállítva annak a fejlesztését. Helyette átállnak Windowsra, a fejlesztési kreativitásukat és erőforrásaikat pedig teljes egészében a kétképernyős XO2 fejlesztésére fordítják.

Így tehát valamivel talán több esély lesz rá, hogy ez az egyébként igen attraktív gépecske valóban napvilágot láthasson - de sajnos csak "talán", tekintve az érem másik oldalát, miszerint a szervezetnek egyben le kellett választania a latin-amerikai ágazatát, és a munkatársai felének is ajtót kellett mutatnia, miközben a megmaradtak fizetését is visszanyesték.

Ennek ellenére azonban Negroponte állítja, hogy az eltökéltségük töretlen, és továbbra is változatlanul szándékukban áll beteljesíteni a küldetésüket, hogy megfizethető, de mégis minőségi laptopokat biztosíthassanak a fejlődő országok gyermekeinek. Amely elhatározás továbbra is éppen olyan szépen szól, mint már a kezdettekor is, de hogy ilyen körülmények között mi lesz belőle ténylegesen, az még a jövő zenéje.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.08. 21:08
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!