iPon Hírek

Osztálytermekben hódít a Dell 10,1 colos tabletje

Dátum | 2013. 03. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az iskolákban a táblagépek jelenléte lassan teljesen elfogadottá válik. A legnépszerűbbek persze itt is az androidos és az iOS-es megoldások, de a Microsoft is egyre komolyabb résztvevővé válik az egyik legnagyobb partnere révén. A Dell Latitude 10 két változatban került kereskedelmi forgalomba: az egyszerű alap modell mellett, egy fokozott biztonsági megoldásokat felvonultató Essentials kivitel is bevetésre került. Az Essentials a kisebb vállalkozások mellett az iskolákban jut majd komoly szerephez. A Dell mostanra számos egyesült államokbeli oktatási intézményben van már jelen, és a jövőre is megvannak a terveik. Az iskolák a legtöbb esetben ugyan még az iPadet részesítik előnyben a digitális átállásokkor, de a Dell már egyre több esetben tudja maga mögé utasítani az Apple termékeit.

Azok az intézmények, ahol már megjelentek az első Latitude táblák, pozitívan nyilatkoznak a 10,1 hüvelykes kijelzővel ellátott Dell készülékekről. Ezeknek a használata mindenki számára nagyon egyszerű, és az új operációs rendszer minden fortéja könnyen elsajátítható az oktatók szerint. Végeredményben pedig az áruk is megtérül, hiszen a tankönyvek egyre költségesebbek, így pedig töredékéért hozzáférhetőek az anyagok. Továbbá az sem elhanyagolható tény, hogy a Windows 8-as táblagépeket a kimutatások és a tapasztalatok szerint is sokkal könnyebb beleilleszteni egy komoly infrastruktúrába, mint például az Apple iPadjét. A Principled Technologies felmérése többek közt rámutat arra is, hogy a Latitude 10 Essentials menedzselése átlagosan 52 százalékkal kevesebb időt vesz igénybe, mint a riválisé. Ehhez hozzájárulnak az olyan extrák, mint a jelszókezelő, konfigurálható eszköz hozzáférések és fejlesztőkre szabható házirend lehetősége. A Dell ezzel kinőheti magát az egyre soványabban teljesítő PC-piacról, ami új reményt ad a vállalatnak a fennmaradáshoz vezető rögös úton. Ezen felül a Windows 8 elfogadását is könnyebbé teheti, hiszen így a fiatalabb generációkhoz tudnak közeledni, akik a jövőben a vásárlók táborát képzik majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. vivanto
2013.03.14. 23:41
"Továbbá az sem elhanyagolható tény, hogy a Windows 8-as táblagépeket a kimutatások és a tapasztalatok szerint is sokkal könnyebb beleilleszteni egy komoly infrastruktúrába, mint például az Apple iPadjét"

No, a végén még kiderül hogy a sok sírás ellenére mégiscsak egy hasznos, jól átgondolt és a felhasználóra szabott rendszert alkottak? Pedig az iPaden ikonok is vannak, igazi ikonok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gyozokulcs...
2013.03.15. 08:26
Egy dolog volt számomra (és a fórumok tanulsága szerinte másoknak is) használhatatlan a Windows 8-ban: a rendszerszintű proxy kezelés szinte teljes hiánya és konfigurálhatatlansága. Egy vállalati/oktatási környezetet megcélzó operációs rendszer esetében ez szarvashiba. Ha valamit el akarnak érni, ezt gyorsan orvosolniuk kell!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. budspencer
2013.03.15. 20:43
"worker bees can leave
even drones can fly away
the queen is their slave"

(Tyler)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!