iPon Hírek

Öt ICS tablet a Coby műhelyéből

Dátum | 2011. 12. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Coby Electronics a szó szoros értelmében elárasztaná a hordozható internetes eszközök (MID) piacát a saját gyártmányú eszközeikkel. Ez elsőre talán furcsán hangozhat, hiszen a vállalat az olcsó elektronikai eszközeiről lett híres, és az ilyen cégek általában nem készülnek ekkora volumenű termékpalettával. Ráadásul az új termékcsalád bevezetésére már a következő év első negyedévében sort kerítenének, mindemellett pedig az összes táblán az Android legújabb kiadása, az Ice Cream Sandwich (4.0) kerülhet felhasználásra. Persze azonnal megvilágosodunk, mikor a dolgok mögé tekintünk, hiszen az összes modell ugyanarra a hardverre építene, a különböző termékek között a kijelző mérete lehet az egyetlen különbség. A felhasznált lapka típusa ismeretlen, annyit lehet tudni, hogy egy Cortex-A8 magot tartalmaz, ami 1 GHz-en üzemel, mellette pedig 1 GB rendszermemória, microSD-vel bővíthető háttértár, WLAN modem és HDMI kimenet is található majd a Coby táblákban. A közlemény szerint a gépek 7, 8, 9, 9,7 és 10 hüvelykes képátlójú kijelzőkkel kerülnek piacra, ezek közül a 8 és a 9,7 colos, 4:3 képaránnyal rendelkezhet majd, vagyis a 9,7-es variáns hasonló lehet a nagysikerű iPad-hez.


Pontosabb dátumot nem ismertettek a következő negyedévnél, de valószínűleg az egész felhozatal egyszerre lesz elérhető, valamint hazánkban is megtalálhatóak gyártó egyéb termékei, így jó eséllyel hozzánk is eljuthatnak az olcsó táblagépek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. vna
2011.12.13. 18:17
Érdekesnek tűnik, ha valóban olcsó lesz, bár egy tablet-en nem biztos, hogy annyira hatékony lehet az Android, mint pl. a Win 7 vagy majd a Win 8.

Amúgy: MID = Mobile Intelligent Device
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX vna
2011.12.13. 18:22
Jelenleg sokkal több Android tablet van mint win, úgyhogy "hatékonyság" inkább win részről kérdőjelezhető meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!