iPon Hírek

Öt százalékkal jobban teljesít a félvezető piac

Dátum | 2009. 10. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A legfrissebb piaci elemzések alapján az augusztus folyamán a chip forgalom világszerte 5 százalékponttal növekedett az egy hónappal korábbi, azaz júliusi eredményekhez viszonyítva.

Lassú, de folyamatos növekedés.Július folyamán a félvezető piac 18,2 milliárd dolláros teljes árbevételt ért el, ami augusztus folyamán 19,1 milliárd dollárra növekedett, azaz a piac ha lassan is, de kezd visszatérni a megszokott kerékvágásba. Az SIA (Semiconductor Industry Alliance - azaz Félvezetőipari Szövetség) adatai szerint az augusztusi pozitív eredmények ellenére még mindig messze van a forgalom a megszokottól: az egy évvel korábbi eredményekhez képest a piac még mindig 16,1%-os mínuszban van. Az év első hat hónapjához képest mindenképpen javulás tapasztalható, ugyanis akkor az egy évvel korábbinál 25%-kal gyengébben teljesített a piac.

Az amerikai chip forgalom növekedett a legnagyobb mértékben, ott ugyanis a júliusinál 5,4%-kal jobb eredményeket könyvelhettek el, de az ázsiai részleg sem maradt le jelentősen, ugyanis ott is 5,3% körüli növekedést lehetett tapasztalni. Japánban a piac 4,4%-kal, míg Európában 3,9%-kal teljesített jobban augusztusban, mint egy hónappal korábban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!