iPon Hírek

Ötletes billentyűzetet mutatott be a Microsoft

Dátum | 2014. 09. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Microsoft egy új, többféle eszközzel, illetve konfigurációval is használható billentyűzetet mutatott be, ami az Universal Mobile Keyboard nevet viseli. Az újdonság Bluetooth vezérlőn keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, és nem csak Windows, hanem Android vagy iOS alapú eszközökkel is kompatibilis – az aktív eszközök között pedig egyszerű kapcsoló segítségével válthatunk.
Ahogy az a lenti videón is látszik, a termék koncepció tekintetében nagyon hasonlít a Logitech nemrégiben bemutatott billentyűzetéhez.
A Microsoft Store-ból származó információk szerint a Microsoft új billentyűzete egyszerre maximum három eszközzel párosítható, tápellátásáról pedig akkumulátor gondoskodik, amely egy éjszakányi töltés hatására nagyjából hathónapnyi üzemidőt biztosít a billentyűzet számára. Ha éppen sietünk, egy tízperces töltési ciklussal is elérhető egy teljes munkanapra elegendő üzemidő. Az ötletes billentyűzet védőtokkal érkezik, ami a táblák és az okostelefonok esetében állványként is funkcionál. A védőborítás kinyitásával automatikusan bekapcsol a billentyűzet, és szinkronizálni kezd a hozzá kapcsolt eszközökkel, majd a fedlap lehajtása után teljesen automatikusan kikapcsol – egyszóval nem csak hasznos, de kényelmesen is használható. Az új billentyűzet 242 milliméter széles, 109 milliméter mély és 12 milliméter vastag, tömege pedig nem több 365 grammnál.
Az új billentyűzet Windows 8 és RT operációs rendszert futtató eszközökkel, Android 4.0-s vagy újabb mobil operációs rendszert futtató eszközökkel, illetve iOS 6-os vagy újabb mobil operációs rendszert futtató eszközökkel használható. Az okostelefon vagy a táblagép esetében szükség van Bluetooth HID (Human Interface Device) billentyűzet támogatásra is.
Az átgondolt tervezés eredményeként elkészített Universal Mobile Keyboard várhatóan a következő hónaptól kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói árát pedig 79,95 dollárban határozták meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. dino62
2014.09.18. 07:41
Samsung Smart TV-hez is jó lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. coolpet
2014.09.18. 08:12
Ahhoz minek billentyuzet?
Csak nem azon netezel?

Egyebkent 5letes, csak en ugy alakitottam volna at, hogy a lid tetejen tettem volna egy racsnis nyithato kitamasztot es amikor hatradontod a tetot, ra tudod tenni a telot, tablat, es hatul meg kitamasztod.
Ez mellett tettem volna a lid-be egy vezetek nelkuli totoallomast, aminek a betapjat/powerbankot a bill oldalaba lehetne dugni, es akkor a wireless toltest tamogato keszulekeket szinten lehetne tartani. Kicsit vastagabb bill eseten egy nagyobb akksi is bleferne szinten e celbol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Korb_Zolta...
2014.09.19. 01:59
Jó dolog de normál nagyságú pc-k-hez kialakìtva is jó lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!