iPon Hírek

Ötletes dokkolók mSATA és CFast kártyákhoz

Dátum | 2013. 03. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Addonics Technologies kínálatából származó újdonságok közül a külső példány USB 3.0-s porton, vagy eSATA 6 Gbps-os porton keresztül kapcsolódik a rendszerhez, így 5 Gbps-os, illetve 6 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhat.

A külső változat
A tápellátást egyetlen kábelen keresztül oldja meg az eszköz: USB 3.0-s port esetében minden egyértelmű, eSATA port esetében azonban speciális, úgynevezett eSATA+USB kombó portra van szükség. Persze a gyártó hivatalos weboldala szerint hagyományos eSATA portról is megoldható a működtetés
Balra az egykártyás, jobbra a kétkártyás 3,5 colos változat
A második kiegészítő ugyanazon az elven működik, mint fentebb említett külső társa, ám ez a példány már az adott számítógépház 3,5 colos külső bővítőhelyére illeszkedik. A szerkezet választásunktól függően vagy SATA 6 Gbps-os, vagy pedig SuperSpeed USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kommunikál a rendszerrel - attól függően, hogy melyik kiszerelést választjuk belőle. A jelek szerint olyan példány is van, amely SATA 6 Gbps-os és USB 2.0-s csatolófelüeltet használ. A termékből még egy olyan kiadás is készült, amely két bővítőhellyel rendelkezik, ígyegyszerre két adattárolót is fogad, méghozzá egyetlen 3,5 colos külső bővítőhely használata mellett.
Így működnek a külső változat különböző kiadásai
Az mSATA, illetve CFast kártyákhoz mind a külső, mind pedig a belső dokkoló esetében jár egy-egy átalakító adapter is, amelyekkel biztonságosan és könnyedén csatlakoztathatjuk a rendszerhez az adott mSATA modult, illetve CFast kártyát. Az átalakító gyakorlatilag 1,8 colos formátumú SSD meghajtóvá alakítja az mSATA modult, illetve a CFast kártyát - utóbbi miatt a termékek akár 1,8 colos formátumú külső HDD vagy SSD meghajtókhoz is használhatóak.
Így használhatóak a 3,5 colos bővítőhelyre passzoló példányok
Így használhatóak a 3,5 colos bővítőhelyre passzoló példányok
A két friss kiegészítő Plug and Play módon, külön driver használata nélkül üzemel. A termékek a legtöbb Windows operációs rendszerrel kompatibilisek, csak úgy, mint a Mac OS X operációs rendszerekkel. A Linux disztribúciók esetében az egyetlen megkötés mindössze annyi, hogy a kernelnek 2.4-esnek, vagy újabbnak kell lennie. A gyártó hivatalos weboldala szerint a külső dokkoló eSATA változata 59 dollárba, az USB 3.0-s és eSATA portot egyaránt tartalmazó kiadása pedig 89 dollárba kerül. A számítógépház 3,5 colos külső bővítőhelyére szerelhető modellek közül az egykártyás, SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használó példány 55 dollárba kerül, míg a két kártya egyidejű fogadására felkészített SATA 6 Gbps-os változatért 69,95 dollárt kérnek el. A SATA 6 Gbps-os és USB 2.0-s csatolófelülettel ellátott, egyetlen CFast vagy mSATA kártyát fogadó változat 75 dollárba kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!