iPon Hírek

Ötletes, gyors és biztonságos pendrive a LaCie-tól

Dátum | 2012. 08. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Rugged sorozatba tartozó pendrive újdonság ötletes dizájnnal érkezik, ami egyszerre megmosolyogtató és figyelemfelkeltő. A RuggedKey névre keresztelt pendrive egy strapabíró hordozható adattároló, amely az adatainkra leselkedő veszélyek többsége ellen védelmet kínál.


A dizájnos újdonság az extrém meleget és az extrém hideget egyaránt bírja, sőt, az sem baj, ha egy-egy túra alkalmával 100 méternyit zuhan – csak utána találjuk is meg. Az IP54-es védettséggel rendelkező  hordozható adattároló ellenáll a pornak és a ráfröccsenő víznek is.


Külön jó hír, hogy a fentebb említett pozitív tulajdonságok mellé USB 3.0-s csatolófelület társul, amelyen keresztül akár 100 MB/s-os adatátviteli sebesség elérésére is van mód. Adataink maximális biztonságáról a Wuala Secure Cloud Storage szolgáltatás gondoskodik, amely lehetővé teszi, hogy a pendrive-on lévő adatainkból egy másolatot felhő alapú tárhelyen is eltároljunk, így a pendrive esetleges elvesztésével vagy akár „átmeneti elhagyásával” továbbra is hozzáférünk fontos fájljainkhoz. A pendrive-on tárolt adatainkat 256-bites AES titkosítás védi.


A LaCie RuggedKey 16 GB-os, illetve 32 GB-os változatban kerül forgalomba – a 16 GB-os modell ajánlott végfelhasználói ára 39,99 dollár, a 32 GB-os példányé pedig 69,99 dollár. Az újdonság természetesen visszafelé kompatibilis a régebbi szabványt használó USB portokkal is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. DogTheDog
2012.08.06. 09:38
Elkerik az arat,de igy is tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. stranger
2012.08.06. 10:13
El bizony, de nekem is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MacTavish
2012.08.07. 09:14
IP54-es usb3.0-s 16/32 GB-s pendrive-nál ne siránkozzunk már az áron könyörgöm!!! Amúgy dizájnos és az ára is elfogadható a tudásához mérten! Nekem OKÉs a termék.

Az, hogy itt is erőszakosan tolják az arcunkba a MacBook Pro-t, ezzel reklámozzák, amiatt már lehetne sírni! (Nem csak az alma gyárt jó notebook-okat!!!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!