iPon Hírek

Ötletes külső dokkoló SATA merevlemezekhez

Dátum | 2008. 04. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Sharkoon egy meglehetősen furcsa, ám de nagyon ötletes termékkel jelentkezik a piacon: a gyártó egy nem mindennapi dokkoló egységet készített, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan kapcsolhatjuk a gépünkhöz meglévő 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes merevlemezünket. A gyártó újdonsága tulajdonképpen az előző változat továbbfejlesztett változata: az új készülék néhány extrával bővült, így még zökkenőmentesebb használatot ígér a vásárlók számára.


A Sharkoon SATA QuickPort Pro névre hallgató alkalmatossága notebook (2,5 hüvelyk) és asztali (3,5 hüvelyk) merevlemezek fogadására egyaránt képes. Az egységet két darab USB 2.0-ás csatlakozóval és egy eSata porttal vértezte fel a gyártó, így gyakorlatilag bármilyen rendszerrel könnyedén használhatjuk majd, csak rendelkezésre álljon legalább egy USB port. Az extrák között egy kártyaolvasó modul is található, amely a QuickPort Sata dokkoló előlapjába van beépítve. A kártyaolvasó segítségével egyszerűen írhatjuk és olvashatjuk az SD, SDHC és MMC/MS memóriakártyákat egyaránt.


Az ötletes SATA QuickPort Pro várhatóan rövid időn belül megjelenik a boltok polcain, a termék ára az előzetes információk szerint valamivel 40 euró alatt fog elhelyezkedni. Az újdonság magyarországi forgalmazásával kapcsolatban sajnos még nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.04.10. 16:49
Jó bizony, főleg, ha kapható lesz kishazánkban is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!