iPon Hírek

Ötletes Mini ITX ház a Lian Li kínálatában

Dátum | 2009. 02. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Mini ITX konfigurációk esetében a megfelelő alaplap kiválasztása után a másik rendkívül nehéz döntést a számunkra ideális és persze megfizethető ház megtalálása jelenti. A Lian Li legfrissebb termékével pont a Mini ITX konfigurációt építő felhasználókra gondolt: a PC-Q7-es típusjelzéssel ellátott újdonság igényes kivitelben érkezik majd és rendkívül sok felhasználóbarát megoldást kínál, mindezt pedig viszonylag alacsony áron teszi.


A kis újdonsághoz a gyártó nem mellékel tápegységet, így annak beszerzése ismét csak a vállalkozó kedvű rendszerépítők feladata. A termék 193 x 208 x 208 mm-es méretekkel rendelkezik, így nem mondható túl kicsinek, legalábbis a Mini ITX mezőny többi tagjához képest. Az újdonság rendkívül jó tulajdonságokkal bír: a pici rendszereknek helyt adó házban teljes ATX méretű tápegység helyezhető el, maga a Mini ITX alaplap a termék belsejének jobb oldalán foglal helyet, így a szerelési munkálatok egyszerűen kivitelezhetőek.A PC-Q7-es modell egy 3,5 hüvelykes merevlemez és egy 5,25" hüvelykes optikai meghajtót képes fogadni, a merevlemez esetében a gyártó gondolt a rezgésmentes rögzítésre is. Ha teljesen csendes rendszert szeretnénk és 2,5 hüvelykes SSD meghajtóban gondolkodunk, akkor is van lehetőség az adattároló zökkenőmentes rögzítésére, ugyanis a gyártó erre a célra az alaplap alatti részen alakított ki rögzítési pontokat. A gyártó szellőzőkkel látta el a ház jobb oldali részét, ami elegendőnek bizonyulhat a pici rendszerek számára aktív rendszerhűtő ventilátor alkalmazása nélkül is.A Lian Li mérnökei külön kiemelik, hogy a normál méretű (ATX) tápegység használatával pénzt takaríthatnak meg a felhasználók, de ugyanez igaz a hagyományos asztali merevlemez és optikai meghajtó alkalmazása esetén is. A pici ház hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, a ház ajánlott végfelhasználói ára 69 dollár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Svindler
2009.02.13. 15:37
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. leviske
2009.02.13. 16:18
Csak 69$???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. StevyXIX
2009.02.13. 16:25
De ez csak egy ház, se alaplap se táp se semmi, csak egy ház.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. taripocok
2009.02.13. 17:42
az ekkora házak értelmetlenül drágák,én nem is értem mi kerülhet bennük ennyibe,mert ugye kevesebb anyag is kell a megépítéséhez,mégis 5-8x drágábbak egy átlagos normál méretű háznál.Valaki tudja hogy ez miért van így?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. leviske
2009.02.13. 18:00
StevyXIX: Ha nekem írtad, akkor tudom. LianLi házat nem nagyon kapni 40k alatt. Ezért lepett meg ez a kis csöppség.

taripocok: LianLi esetében a márkát veszed meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. XiX
2009.02.13. 18:56
Biztosan venni fogok egy ilyet.

Előnye (számomra)
1. ATX táp (az már van)
2. Olcsó .
3. Szellőző

Hátránya
1. A ház alakja (hol van a tömegközépontja?)
2. A meghajtók minimális száma (elviselhető az 1DB vinyó, 2 jobb lenne)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Hawaii
2009.02.13. 19:05
taripocok:
Egyrészt a nagyobb mennyiségben eladható termékek esetén több darabon oszlanak el a gyártási költségek. Márpedig egy ITX háznak lényegesen kisebb a potenciális vásárlói rétege, mint az ATX-esnek.
Másrészt egy nagyobb méretű házat fajlagosan általában olcsóbb előállítani, mint a kisebbet, mert nem az alapanyag ára a meghatározó, hanem a megmunkálási költség. Egy ilyen apró ház is majdnem ugyanannyi munkafázist igényel (élhajlítás, precizíós vágás, perforálás, stb.).
Szóval ezesetben egyáltalán nem a méret a lényeg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sYs
2009.02.13. 19:42
Az ilyen ki házak azért kerülnek többe a kevesebb alapanyag ellenére, mert egy külön gyártósor kell hozzá vagy a meglévőt kell átállítani a szokványos méretű háztól, ami nem egy olcsó mulatság és még termelés csökkenést is eredményez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.02.13. 20:34
Leviske:
Gondolom belépő szintre is terveznek már, biztos megérintette őket a válság. 40k-t meg senki nem venne ITX házat, ez alsó kategória nem felső.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sassaa
2009.02.15. 11:03
Én anno 60ezerért vettem egy házat, de azóta is az van (kb 5 éve) Minőségi darab, jól szerelhető, nem vág, tiszta alumínium. Ja és esztétikus is. Én is elgondolkozok egy ilyen ház vételén, Eléggé halk lehet egy HTPCnek. a mai vinyó méreteknél (1 TB) lehet hogy elég az 1 vinyó is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!