iPon Hírek

Ötmillió dollárba került a 3DMark Vantage

Dátum | 2008. 04. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Futuremark legfrissebb rendszerteljesítmény mérő alkalmazásának, a 3DMark Vantage-nak a fejlesztése bizony nem volt olcsó a vállalat számára. Az elmúlt évek során egyre több pénzbe került a tesztprogramok fejlesztése: a legfrissebb újdonság elkészítéséhez már nagyjából 5 millió dollárra volt szükség. A nagymennyiségű pénz meg is látszik az alkalmazáson: a szoftver 32- és 64-bites rendszereken egyaránt tökéletesen fut, valamint képes natív módon futni úgy, hogy akár 32 szálat is igénybe vesz (négyprocesszoros Bloomfield rendszer esetében).

A fejlesztés egyre drágább: a PCMark Vantage egymillió dollárba került, míg a 3DMark 05 és 3DMark 06 elkészítéséhez egyaránt két-kétmillió dollárra volt szükség. Oliver Baltuch szerint, aki a Futuremark Corporation elnöke, a vállalat pontosan azért változtatott a stratégiáin, mivel egyre drágább "előállítani" az újabbnál újabb tesztprogramokat. A legnagyobb probléma, amellyel korábban szembe találta magát a a cég az az, hogy a vállalatok a Futuremark programjainak ingyenes verzióival mérik rendszerük teljesítményét és ezek segítségével reklámozzák termékeiket az AIB gyártóktól a rendszerépítőkig. Ez számukra jó, de némi kárt okoz a Futuremark számára, az ugyanis jelentősebb bevételektől esik el.


Az első alkalmazás, amely ennek gátat szabott, a PCMark Vantage volt. Amennyiben a vállalat legfrissebb tesztprogramja profitot hoz a Futuremark konyhájára, azt jelentős mérföldkő lesz a cég életében, ugyanis így még több erőforrást fordíthat a következő generációs tesztprogramok fejlesztésére, amelyek már Windows 7 alatt fognak üzemelni. Természetesen a következő generációs tesztprogram megjelenéséig megpróbál helytállni a piacon a 3DMark Vantage - állítják a készítők.

A 3DMark Vantage eltér a 3DMark változatoktól. A szoftver egy felhasználós próbaverziójának használatához a felhasználóknak regisztrálniuk kell, majd a kapott aktivációs kód beírása után tesztelhetnek is. A program Basic Edition változata 6.95 dollárba kerül, de ebben a verzióban nincs benne minden teszt és minden beállítási lehetőség. Az Advanced Edition már tartalmaz minden beharangozott funkciót és tesztet, ezért a szoftverért 19,95 dollárt kér a gyártó. Azoknak, akik nem non-profit céllal futtatják az alkalmazást (nagyvállalatok, gyártók), meg kell vásárolniuk a Professional Edition-t, ez pedig már 495 dollárba kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.04.29. 17:31
Igen, a PCMark Vantage, a 3DMark 05 és a 3DMark 06 valóban 5 millió dollár volt együtt, de a 3DMark Vantage fejlesztési költsége egymagában is 5 millió dollárt emésztett fel, szóval nincs elírva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!