iPon Hírek

Otthoni adattároló szerver az Inteltől

Dátum | 2007. 11. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft otthoni adattároló szervereinek, amelyek Windows Home Server operációsrendszerrel üzemelnek, már megkezdődött a szállítása. Most az Intel is úgy döntött, hogy saját termékeivel belép az otthoni adattároló szerverek piacára. A gyártó egy olyan csomagot mutatott be, amely tartalmazza a hardver és szoftver elemeket ahhoz, hogy otthoni- vagy kisebb üzleti környezetben adattároló szervert üzemeltethessenek a felhasználók.


Az Entry Storage System SS4200-E névre hallgató termék 1,6 GHz-es Intel Celeron 420-as processzort, 512 MB DDR2-es memóriát, egy gigabites ethernet portot és négy USB portot tartalmaz. AZ újdonság 200W-os tápegységgel rendelkezik, 4 darab SATA merevlemez fogadására képes RAID 5, RAID 10 vagy két meghajtós RAID 1 módban. A termék az EMC Retrospect  nevezetű adatmentő szoftverrel érkezik, amelynek segítségével nem csak PC-nk, de akár Mac-ünk vagy játékkonzolunk adatait is menthetjük.

Az SS4200-E ugyan szoftverrel együtt érkezik, de az Intel a terméket szoftver nélküli csomagban is értékesti Entry Storage System SS4200-EHW néven.  Az S4200-E és S4200-EHW modellek várhatóan december folyamán lesznek elérhetőek az Intel partnerein keresztül, a készülékek ára 500 dollár körül mozog majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.07. 13:59
vissza a hírhez

A Microsoft otthoni adattároló szervereinek, amelyek Windows Home Server operációsrendszerrel üzemelnek, már megkezdődött a szállítása. Most az Intel is úgy döntött, hogy saját ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!