iPon Hírek

Otthoni telefon Androiddal az Archostól

Dátum | 2012. 01. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Archos nem csak kiállításokon mutogatja a koncepcióit, hanem meg is valósítja azokat, és egyre több okoseszközt mutat be, amik az egyszerű háztartások részét képezhetik. Ilyen például a Home Connect nevű készülékük, ami egy androidos rendszerrel érkező asztali rádió és ébresztőóra.

A most bemutatott készülékük az Archos 35 Smart Home Phone nevet kapta, vagyis ezúttal egy kevésbé radikális, de azért szokatlan területet szeretne meghódítani, mégpedig a vezetékes, illetve vezeték nélküli telefonok világát. Ez az eszköz lényegesen túlmutat egy jelenlegi DECT telefon képességein, internet kapcsolattal rendelkezik, és igen erős hardverrel is, a nagyméretű érintőkijelzőn túl. Ennek hála az otthoni telefonunkkal képesek leszünk egyszerűen VoIP hívásokat vagy videokonferenciát lebonyolítani. Az eszköz 3,5 colos, szokatlan 272 x 480 pixeles felbontású érintőkijelzőt kapott, fölötte pedig egy VGA kamera található. A Smart Home Phone lelke egy egész erős, Cortex-A8 alapokra építő OMAP3630, ami egy PowerVR SGX530 grafikus magot és 1 GHz-es processzort tartalmaz, 512 MB-nyi rendszermemória és 8 GB-os háttértár mellett.


A DECT telefon elsőként Angliában vált elérhetővé, jelenleg 130 fontos árcédulával kapható az Android 2.2 rendszert használó otthoni telefon, ami persze kicsit talán magas ár egy szobatelefonért, de szolgáltatásait tekintve egészen kedvező, hiszen egy ilyen hardvert mobil fronton is sokan elfogadnának.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. hulioszeza...
2012.01.23. 15:47
Én ugyan nem látom ennek a telefonnak a piaci létét igazoló tényt, de attól még biztos lehet valamire használni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomycz
2012.01.23. 17:57
Ha már okostelefon van az ember zsebében, onnan már nincs messze, hogy egy Marketből tölthető ingyenes VoIP kliens alkalmazást tegyen a telójára. Így ha otthon van az ember, akkor hívhatja a vonalas számokat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ADAMEX
2012.01.23. 23:59
Mondjuk egy irodába elképzelhető...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hulioszeza... ADAME...
2012.01.24. 09:07
Irodába szerintem felesleges (mint otthonra is) hiszen mi az a funkció amit az irodában nem tudsz elintézni csak ezzel a dologgal? Van ott gép. mobil, fax, stb tehát egy ilyenre pont nincs szükség, nem is beszélve épp a cégek nem szeretik az ablakon kidobálnia pénzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!