iPon Hírek

Ouya szoftvereladási mutatók

Dátum | 2013. 07. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Számos indie fejlesztő mondta el a tapasztalatait a nem olyan rég színre lépett Androidos konzol kapcsán. A Towerfall talán az eddigi legnagyobb Ouya exkluzív cím, amelynek eladásai felülmúlták a fejlesztő Matt Thorson várakozásait. Eddig 2000 példány ment el belőle 15 dolláros áron. Sok szakmabeli dicsérte a játékot, de a játékosok között is állandó beszédtéma. Az Ouyás exkluzivitással felhívta magára a figyelmet, talán ez lehet a siker mögötti ok. Az Ouya 30%-ot csíp le a bevételből, ami azt jelenti, hogy Thorson 21 ezer dollárt keresett eddig a TowerFall-lal. Ezek után nem meglepő, hogy hamarosan jön a PC port is (ennyit az exkluzivitásról).

Shay Pierce 'Bennett Foddy's Get on Top' portja nagyjából 9700 egyedi letöltést ért el és 520 eladást. Így 728 dollár jött be az Ouya lehúzása után. A Hidden in Plain Sight-ot fejlesztő Adam Sprag 'fizess, amennyit gondolsz' modellel próbálkozott, 1 dolláros minimum mellett. A játék 1900 példányt tudhat maga mögött 40 nap után. Bruttó 4381 dollár jött össze, ami 2 dollár fölötti átlagot jelent. Sprag boldog az eredménnyel, ez is jobb, mint amire számított. Az Organ Trail-t fejlesztő Ryan Wiemeyer már kevésbe van elragadtatva a konzollal. A 14,000 eladott példányból mindössze csak 501-et hozott az Ouya: "Nem tudom, hogy egyáltalán megérte-e a belefektetett munkát." Az Organ Trailt nem volt könnyű kontrolleres irányításra átírni, a porttal való erőfeszítések nagy részét ezen probléma megoldása képezte. A Bombball fejlesztője hasonlóan csalódott volt, ő napi 21 dollárt keresett az Ouya 30%-os lehúzása után. Egyre lejjebb vitte az elvárásait és végül elégedetlen maradt eladásaival. A Nimble Quest sem volt túlságosan kifizetődő a készítőinek, mindössze 427 dollárt "kaszáltak" az első héten, ám David Marsh így sem bánta meg a dolgot. Az Edge-nek azt nyilatkozta, hogy pofon egyszerű volt a port a Unity motorral: "Teljes szívvel tudom ajánlani az Ouyát olyan indie fejlesztőknek, akik már csináltak Androidos játékokat és kíváncsiak mire képes az Ouya. Valószínűleg nem lesznek belőle óriási bevételek a többi platformhoz mérten, de borzasztóan egyszerű játékot feltölteni és kitenni a piacra. Ez az egyetlen konzol jelenleg a piacon, aminek igazán nyílt a piaca, ami érdekessé és érdemessé teszi a támogatásra, ha szeretnétek több nyílt platformot látni." "Arra is nagyon jó, hogy kísérletezzetek mindenféle multiplayer játékkal, amik már sorra tünedeznek is fel. Úgy hiszem ez egy lépés a jó irányba" - foglalta össze Marsh.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. 5hR3kY
2013.07.23. 19:23
2000 darab??? Ha kell tudok adni ásót meg lapátot a temetésre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. morgyi
2013.07.23. 20:57
2000 példány 15 dollárért abból a sz*rból? Ki volt az a hülye aki megvette. Meg lehet nézni néha napján (meg megjelenéskor már) miket lehet kapni 15 dolcsiért a Steamen. Nagyon nem egy 8bites game...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!