iPon Hírek

Óvakodik Bill Gates-től Nigéria

Dátum | 2007. 10. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Az afrikai ország hatóságai ugyanis attól tartottak, hogy a multimilliárdos látogatása túlzott megterhelést jelentene a szociális intézményeiknek.

A teljes történet: Bill Gates nemrégiben vízumot igényelt tervezett nigériai látogatásához, azonban nem várt bonyodalmakba botlott. Nigéria biztosítékot várt arra nézve, hogy a világ második leggazdagabb embere a szociális intézmények semmiféle juttatásait nem kívánja igénybe venni.

Bill Gates így arra kényszerült, hogy egy hitelesített, pénzügyi függetlenségét bizonyító igazolást küldessen a bankjától az afrikai országnak. Ezt követően már megkapta a vízumot.

Érdekes belegondolni, hogy Bill Gates-nek ilyen nehéz bejutnia Nigériába, vajon mennyi esélye lenne bárki másnak - főleg, hogy a Microsoft bevételei pedig megközelítik Nigéria teljes GDP-jének a 30%-át, Bill Gates jelenlegi vagyona pedig - a Forbes szerint - 59 milliárd dollárt tesz ki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.10.08. 08:00
Az afrikai ország hatóságai ugyanis attól tartottak, hogy a multimilliárdos látogatása túlzott megterhelést jelentene a szociális ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2007.10.08. 14:12
Igaz, már csak második, javítottam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!