iPon Hírek

Overmax Action: PlayStation emulátorral a játékosoknak

Dátum | 2012. 11. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Overmax táblagép a nevéhez illően igyekszik a maximumot nyújtani, legalábbis az irányítását tekintve, ugyanis a készülék lelke árnyat vethet az egészére. A táblát kézbe véve egy 7 colos kijezővel nézünk majd szembe. Nem ez az első ilyen gép, viszont a kivitelezése alapján talán ez az eddigi legjobb alternatíva a különböző termékek között. Az alakja és a gombok elrendezése mind-mind a Sony marokkonzoljaira hajaznak, csak ugye itt nagyobb a méret.


A burkolat alatt egy Cortex-A8 magos, 1,2 GHz-es órajelen dolgozó SoC kapott helyet, de hogy pontosan mi, azt nem tudjuk, így a grafikus vezérlő típusa is rejtély. Azt viszont sejteni lehet, hogy nem kell nagy teljesítményre számítani, ami így a "gamer" mivoltára könnyen rányomhatja a pecsétet. A tárhely kapacitása 8 GB, de egy microSDHC-vel ezt tovább bővíthetjük. A masinának két kamerája lesz, adatkapcsolat terén pedig csak a 802.11 b/g/n-es WLAN-ra számíthatunk. A szabvány csatlakozófelületek mellett egy mini-HDMI is van a kereten, így akár egy HDTV-re kikötve is élvezhetjük a játékokat.

Az Android 4.0 ICS operációs rendszer is megkapta a szükséges átalakításokat, így már egy emulátor segítségével támogatja majd a PlayStation első generációjára, a Nintendo 64-re, a SNES-re és a GBA-ra írt programokat is. A fizikai gombok is minden helyzetben jól fognak működni, így nem kell a kompatibilitási gondoktól tartani. Ráadásul a Play Store elérése sem okoz neki gondot, így aztán tényleg a játékok széles palettája áll rendelkezésünkre, lesz miből válogatni.

A decemberben debütáló Overmax Actionre előre lesz telepítve az 50 (szerintük) legnépszerűbb "retro" játék. Az ára egyelőre nem ismert, de remélhetőleg versenyképes lesz, főleg a szerény belsőnek köszönhetően.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. David1992
2012.11.26. 16:45
Ha ennek is olyan lesz az akksija mint a többi tábla gépnek, akkor nem lesz sikeres... legalább 5-6 órát kéne bírnia játékkal, hogy értelme is legyen szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2012.11.26. 18:49
Hát igen.. én konkrétan simán elviselném ha 0,5-1cm-rel vastagabb lenne és nehezebb cserébe tovább bírná az aksija, jobb lenne a hűtése, és lenne második analóg kar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!