iPon Hírek

OWC AccelsiorM: PCIe x1-es bővítőkártya mSATA slottal

Dátum | 2012. 09. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

OWC AccelsiorM - Megoldás, ha nagyon nagy szükség van utólagos mSATA slotra

Napjainkban egyre több alaplapon találunk mSATA bővítőhelyet, amellyel helytakarékos adattároló konfigráció építhető, legyen szó tisztán SSD alapú, vagy merevlemezből és SSD meghajtóból álló hibrid adattároló megoldásról. Mivel az mSATA bővítőhely még nem terjedt el megfelelően széles körben, így az OWC egy bővítőkártyát dobott piacra, amely jól jöhet, ha utólag szeretnénk asztali számítógépünket mSATA bővítőhellyel felvértezni.


A PCI Express x1-es csatolófelülettel ellátott AccelsiorM modell AHCI támogatással érkezik és nem csak PC, hanem Mac konfigurációk esetében is tökéletesen alkalmazható. A bővítőkártya mSATA slotjába illesztett SSD meghajtóról természetesen zökkenőmentesen bootolhat a rendszer – még a Mac OS X alapú konfigurációk is –, az elérhető adatátviteli sávszélesség pedig 380 MB/s-os maximális értéket képviselhet. Utóbbi persze erősen függ az alkalmazott SSD meghajtó képességeitől.


Az újdonság segítségével a tradicionális meghajtó bővítőhelyek alkalmazása nélkül bővíthetjük a rendszer adattároló kapacitását, ami esetenként igazán jól jöhet. A friss kiegészítő nem olcsó, hiszen 49,95 dollárba kerül. A termékre három év garanciát vállal rá gyártója.

OWC Accelsior - Ha komplett nagyobb adatátviteli sebességeket kínáló megoldásra van szükség


Az OWC egy Accelsior névre keresztelt, ugyancsak PCI Express x1-es bővítőhelyre illeszkedő megoldást is kínál, amelyen már két darab SandForce SSD vezérlővel ellátott SSD kártya található. Az Accelsior családban többféle modell is jelen van, egészen 960 GB-os adattároló kapacitásig bezárólag. Ezeknél a termékeknél a fentivel ellentétben már akár 820 MB/s-os adatátviteli sebesség is elérhető. 

A 120 GB-os Accelsior 329,99 dollárba, a 960 GB-os „csúcsmodell” pedig 1529,99 dollárba kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Asagrim
2012.09.11. 22:20
"A PCI Express x1-es csatolófelülettel ellátott AccelsiorM modell AHCI támogatással érkezik és nem csak PC, hanem Mac konfigurációk esetében is tökéletesen alkalmazható."

Hova is kell dugni ezt egy MAC-be?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hpeter105
2012.09.11. 22:53
pont bele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fix
2012.09.12. 05:28
Itthon lehet ilyet 120GB-osban kapni? Durva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!