iPon Hírek

Özönlenek a SandForce SF-2000-es SSD-k

Dátum | 2011. 03. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A SandForce legfrissebb SSD vezérlői már korábban bemutatkoztak, így nem csoda, hogy a különböző gyártók sorra mutatják be saját SF-2000-es sorozatú vezérlőchippel felszerelt termékeiket. Ezúttal a Super Talent és a Corsair SF-2000-es sorozatú SSD vezérlővel ellátott újdonságairól hull le a lepel, amelyek remélhetőleg heteken belül megjelenhetnek az üzletek polcain.

Jönnek a Super Talent TeraDrive sorozatú újdonságai

A vállalat elsőként az idei CES alkalmával mutatta be legfrissebb, TeraDrive sorozatú SSD meghajtóit, amelyek a SandForce második generációs SSD vezérlőchipjeire támaszkodnak. Az újdonságok közül az FT3-as család tagjai, amelyek az üzleti felhasználóknak szánt megoldások piacán szállnak majd harcba, SF-2500-as vezérlőt tartalmaznak, ezzel szemben az átlagfelhasználóknak szánt CT3-as modellekben SF-2200-as vezérlő teljesít szolgálatot. A SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel és 2,5 hüvelykes formátummal érkező adattárolók közül az FT3-as modellek SLC és MLC NAND Flash chipekkel egyaránt elérhetőek lesznek, de a CT3-as modelleknél már csak MLC típusú NAND Flash chipeket alkalmaz a gyártó.


Az új adattárolók egyformán 500 MB/s-os maximális olvasási- és írási sebességeket kínálnak majd, viszont adattároló kapacitás tekintetében már lesz különbség köztük. A CT3-as SSD meghajtókból 480 GB-os, míg az FT3-as modellekből 400 GB-os lesz a legnagyobb adattároló kapacitást kínáló modell. Az 50 GB-os, 100 GB-os, 200 GB-os és 400 GB-os változatokban forgalomba kerülő FT3-as SSD meghajtóknál egy ún. SuperCap is rendelkezésre áll majd, ami nem más, mint egy nagykapacitású kondenzátor. Ez lehetővé teszi az SSD vezérlő számára, hogy hirtelen áramszünet alkalmával az éppen zajló írási folyamatot gond nélkül befejezhesse, ezáltal elkerülhető az adatvesztés. Ilyen funkció az átlagfelhasználóknak szánt CT3-as termékeknél nem lesz. Ez utóbbiak egyébként 60 GB-os 120 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os változatokban kerülnek forgalomba.

A Super Talent illetékesei nem árulták el a termékek várható ajánlott végfelhasználói árát, valamint azt sem, hogy az újdonságokkal mikor találkozhatunk kereskedelmi forgalomban.

A Corsair is bemutatta SF-2000-es újdonságait

A Corsair illetékesei a Flaming Red Force GT sorozat egyik tagjáról, a 240 GB-os modellről rántották le a leplet, de az említett családban természetesen többféle adattároló kapacitással rendelkező modell is jelen lesz. A 2,5 hüvelykes formátummal, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel és SF-2000-es sorozatú SSD vezérlőchippel rendelkező újdonságok esetében a maximális olvasási sebesség 520 MB/s-os, míg a maximális írási sebesség 500 MB/s-os értéket képvisel.


Az értesülések szerint a Flaming Red Force GT sorozat egyes tagjai hamarosan megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, de a család egyes tagjainak várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Crytek01
2011.03.09. 11:17
Már azt jelenhetnék be hogy tudnak csökkenteni a gyártási költségeket én nem elérhetetlen áron adják őket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Sr4c
2011.03.09. 12:10
Tudnak a 25nm es technológiával olcsóbban tudják előállítani, cserébe kevesebb lesz a felhasználható tárhely. :[
Viszont inkább azt várjuk meg, hogy túltelített legyen a piac, mert akkor lesz olcsóbb, mert hülye lenne olcsóbban adni, mint amennyiért még viszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. norman81
2011.03.09. 12:33
Elvileg a gyártás már igy is elég olcsó lenne, de a fejlesztésekbe befektetett összegeket ki kell valahogy termelni. A tömöritési technikárol ismét nem tesz emlitést a cikk, pedig kiváncsi lennék,hogy léptek benne elöre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jozsefm
2011.03.09. 13:04
. SuperCap is rendelkezésre áll majd, ami nem más, mint egy nagykapacitású kondenzátor. Ez lehetővé teszi az SSD vezérlő számára, hogy hirtelen áramszünet alkalmával az éppen zajló írási folyamatot gond nélkül befejezhesse, ezáltal elkerülhető az adatvesztés. Ilyen funkció az átlagfelhasználóknak szánt CT3-as termékeknél nem lesz.

Igy már nem olyan szép a leányzó fekvése ismerve az SF "jó" tulajdonságait!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm
2011.03.09. 14:08
Csak az Sandforce küzd ezzel a gonddal beee>>>

Egyébként az valóban igaz a többire is, hogy nem árt a szünetmentes mert a pillanatnyilag használatban lévő file-ok természetesen a bármely más tipusu vezérlővel müködö SSD esetében is sérülhetnek.De azoknál csak ennyi és legfeljebb egy helyreállitás a biztonsági mentésbő és mehet tovább a munka. A SF-et viszint csak a gyártónál tudják feloldani és minden adat odavész akor is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lecza
2011.03.09. 15:21
Özönlenek? Honnan? Sehol se lehet kapni még őket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2011.03.09. 17:38
amelyek remélhetőleg heteken belül megjelenhetnek az üzletek polcain.

Ez csak a bemutató volt de itt lesznek ezek hamarosan!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2011.03.09. 20:14

"Amiota hallottam a panic mode-rol, annyira nem vonzanak az ssd-k."

SSD meghajtokra jobb ugy gondolni, mint valami, ami a hagyomanyos wincsik es a file muveletek kedveert alkalmazott nagy DDR* memoria kapacitas kozott helyezkedik el sebessegben is es megbizhatosagban is.

SSD egy gyors atmeneti tarolo, es nem archivalasra szolgal.

Rendszernek ajanljak es nem a fenykepek vagy fontos hataridos munkak biztonsagi peldanya helyenek.

Ha elszall panik modba, akkor a gyarto reseteli, te meg ujratelepited es kesz.

Amugy ugy nez ki, hogy a regi SandForce erintett, masrol nem latok panaszt az interneten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm prohl...
2011.03.09. 20:28
Az 1200-1500 biztosan, benne van.Mellesleg csak ezeknél kell ilyen procedura.
A többiek megbizhatosága szerintem nem rosszabb, és nem rizikosabb, mint egy hagyományos HDD-nek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Saint
2011.03.19. 17:52
kompányéró
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!