iPon Hírek

Özönlenek az új Eee PC-k

Dátum | 2010. 02. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUS hamarosan újabb Eee PC konfigurációkat dob piacra, amelyek a jövő hét folyamán kezdődő CeBIT 2010 alkalmával mutatkozhatnak be először a nagyközönség előtt. A gyártó három friss netbookja egyformán 10.1 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel rendelkezik, ám a termékek között bizony szép számmal vannak különbségek.

A 1015P modell a nemrégiben piacra dobott 1005P módosított változatának tekinthető. A friss jövevény elődjéhez hasonlóan a hagyományosnál kisebb méretű billentyűzetet tartalmaz, de ezt a netbookok többségénél már megszokhattuk. A matt kijelzővel ellátott újdonság háza csillogó bevonatot kapott, de a gyártó a touchpad méretét is megnövelte a még kényelmesebb használat érdekében. Az új rendszer egyetlen töltéssel akár 14 órán át is képes lesz üzemelni, ami nem egy elhanyagolható szempont.

Eee PC 1015P.
A második friss netbook az Eee PC 1016P típusjelzést viseli. A 1015P-vel ellentétben ez a készülék már főként az üzleti felhasználók szegmensében próbál majd hódítani. A szerkezet szögletesebb dizájnnal érkezik, mint a fentebb említett egység, a ház anyaga pedig alumínium lesz. Az egyetlen akkumulátortöltéssel elérhető akár 14 órás üzemidő ennél a modellnél is garantált.

A harmadik Eee PC a 1018P nevet kapta. Ez a modell már „csak” 10 órányi üzemidőt kínál majd egyetlen akkumulátortöltés hatására, de néhány extrát is magában foglal, amelyek a fenti két netbookból hiányoznak. A vékony netbook legvastagabb pontja is csak 18 mm-es lesz, ami miatt sokak körében válhat hamar népszerűvé az újdonság. A nagyméretű touchpad ennél a modellnél is jelen van, de rajta kívül egy ujjlenyomat-leolvasót is bevet majd a gyártó annak érdekében, hogy jelszó helyett saját ujjlenyomatunkat is használhassuk rendszerünk vagy adataink védelmére. Ez a modell a hírek szerint USB 3.0-s porttal is fel lesz szerelve, ami a netbookok, de talán még a hagyományos noteszgépek között is igen ritka tulajdonság.

Természetesen mindhárom új Eee PC az Intel PineTrail platformjára, illetve Pineview processzoraira alapoz, így a videó vezérlő szerepét az Intel GMA 3150-es megoldása töltheti be mindhárom készüléknél. További részletekre a CeBIT alkalmával, a jövő hét folyamán számíthatunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!