iPon Hírek

P45-ös Biostar alaplap DDR2 és DDR3 slotokkal

Dátum | 2009. 05. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Biostar egy új terméket jelentett be, amely a frissnek éppen nem mondható P45-ös lapkakészlet köré épül. Ugyan már korábban hallhattunk róla, hogy a Core 2-es processzorok és a P45-ös, valamint az X48-as lapkakészletek pályafutása rohamosan közeledik a végéhez, ám a helyzet azért még ennyire nem drámai. Az új P45-ös alaplap megjelenését gyakorlatilag azzal magyarázhatjuk, hogy az Intel partnerei elkezdték kisöpörni a P45-ös chipekből álló raktárkészleteket. Ez a folyamat hasonlít az Nvidia partnereinek gyakorlatához, akik jelenleg a GeForce 9-es grafikus processzorokból felhalmozott készletektől próbálnak megszabadulni, mielőtt érkeznének a következő generációs újdonságok.

Biostar TP45E ComboA Biostar P45-ös lapkakészlettel ellátott terméke a TP45E Combo típusjelzést viseli. Az „újdonság” LGA-775-ös processzorfoglalattal és 1600 MHz-es FSB-vel fogadja a Core 2 Duo és Quad processzorokat, de természetesen az Intel Pentium és Celeron modellekkel is megbirkózik. Az alaplap nevében szereplő „Combo” szócska a memóriatámogatásra utal: az újdonság DDR2-1066 MHz-es és DDR3-1333 MHz-es memória modulokat is képes kezelni, mindkét típusból összesen két modult helyezhetünk el a termékben. Persze el kell dönteni, hogy DDR2-es vagy DDR3-as ramokat kívánunk-e használni, ugyanis a kettő együtt nem megy. Az alaplapon ezen kívül egy PCI Express x16-os slot is megbújik két darab PCI Express x1-es és három darab hagyományos PCI bővítőhely társaságában. A Biostar alaplapja támogatja a G.P.U. technológiát, amely tulajdonképpen az energiatakarékos működésről gondoskodik: ha a rendszer minimális terheltségnek van kitéve, akkor a szükségtelen tápfázisokat kikapcsolja az eljárás.

A TP45E Combo összesen hat darab SATA 3 Gbps-os porttal, egy IDE csatlakozóval, Gigabites Ethernet vezérlővel, valamint nyolccsatornás integrált audió vezérlővel egyaránt fel van szerelve. A gyártó bekapcsoló- és reset gombokat is elhelyezett az alaplapon, ezek most is mikrokapcsoló formájában vannak jelen.

A Biostar újdonsága várhatóan rövid időn belül a boltok polcaira kerül, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban nem érkeztek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. hunmyke
2009.05.26. 10:16
Egy jó árazással életképes lehet a P45-ös alaplapok közt, de nem én leszek a célközönség...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. imi93
2009.05.26. 11:13
én ezeket a "hibrid" megoldások álltalába kerülöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ryd3r
2009.05.26. 13:52
valahogy erre hasonlít
http://www.ipon.hu/webshop/product/gigabyt...ep43_ds3l/26598
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!