iPon Hírek

P45-ös MSI alaplap 8 darab memória foglalattal

Dátum | 2008. 05. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI kínálatában már találkozhattunk egy-két különlegesebb alaplappal, amelyek a hamarosan megjelenő Intel P45-ös lapkakészlet köré épülnek. Most ismét egy újdonság került lencsevégre: a gyártó legfrissebb P45-ös alaplapján nem négy, nem hat, hanem egyenesen nyolc darab memória foglalatot találunk. Az újdonság LGA775-ös processzorfoglalattal lesz felvértezve, várhatóan augusztus folyamán találkozhatunk vele kereskedelmi forgalomban.


A termék egy darab PCI Express 2.0 x16-os slottal lesz ellátva, az alaplap hűtéséről egy egy hőcsőből álló megoldás gondoskodik, amely a déli és az északi híd hűtőbordája között húzódik, de természetesen a PWM modulok is kaptak egy-egy kisebb hűtőbordát. Az alaplapon 8 darab SATA 3 Gbps-os csatolófelület foglal helyet, de ami különlegesség, hogy a memóriafoglalatokból is pontosan ennyi, azaz 8 darab lesz a terméken. A 8 darab foglalat közül 4 darab DDR2-es modulokat, míg a másik négy darab DDR3-as ramokat lesz képes kezelni.

Az alaplap rendelkezik 1600 MHZ-es FSB támogatással, ezen kívül három darab PCI és egy PCI Express x1-es bővítőhellyel is büszkélkedik. Az MSI újdonságán szilárd kondenzátorok helyezkednek el. Az alaplap a vélemények szerint egy rendkívül jó árral rendelkező középkategóriás példány lesz, amely hibrid memóriatámogatásának köszönhetően szélesebb körben is nagy népszerűségre tehet szert. A termék pontos árával kapcsolatban még nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások