iPon Hírek

P55-ös alaplap az MSI-től is

Dátum | 2009. 03. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS után az MSI is bemutatta saját P55-ös lapkakészletre épülő megoldását a vállalat Cebit-en felállított standján. AZ már most tudható, hogy a gyártó legfrissebb terméke egy felsőkategóriás termék: az újdonság a G7P55-DC típusjelzést viseli, és számos extrát tartalmaz az ASUS deszkáihoz képest.


A P55-ös lapkakészlettel felvértezett termék LGA-1160-as processzorfoglalat segítségével fogadja az Intel Core i5-ös processzorait, amelyek kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlőt hordoznak magukban. Az alaplapon három darab PCI Express 2.0 x16-os bővítőhely található, így a CrossfireX és háromutas SLI konfigurációk építéséhez egyaránt alkalmas. Az egy darab eSata port ezen a P55-ösön is megtalálható, ám rajta kívül még 8 darab SATA 3 Gbps-os csatlakozó is elhelyezésre került. A rendszer két darab Gigabites Ethernet portot és egy nyolccsatornás integrált audió vezérlőt szintén tartalmaz.


A G7P55-DC VGA és DVI kimenetekkel is fel van szerelve, így ha GPU-val rendelkező Westmere processzort helyezünk el a lapban, akkor a két video kimenetet zökkenőmentesen használhatjuk. Különlegesség, hogy az alaplap OC kapcsolót is tartalmaz, továbbá elhelyeztek rajta egy-egy mikrokapcsolót, amelyek a bekapcsoló gomb, a Reset gomb és a Clear CMOS gomb szerepét látják el.

Mivel a Core i5-ös processzorok megjelenésére csak az idei év harmadik negyedévében kerül sor, így az új alaplapokkal szintén csak ekkor találkozhatunk majd kereskedelmi forgalomban. Addig nincs kizárva, hogy az alaplap jelenlegi dizájnján még kisebb-nagyobb módosításokat végezni fognak: az biztos, hogy MSI módra kíváló hűtést kap majd a termék.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.03.02. 20:29
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. leviske
2009.03.02. 21:13
Egyelőre arra tippelnék, hogy hasonló designt kap, mint a 790FX-GD70. Nem lesz ez rossz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tyrel
2009.03.02. 21:24
Milyen szokatlan látvány ezeknél az új alaplapoknál, hogy nincsenek azok a nagy chipset hűtések... Gondolom azért mert a memóriavezérlő elköltözött. De így tök olyanok mintha valami alsókategóriás deszkák lennének, leszámítva a 2 PCI-E x16 csatit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2009.03.02. 21:48
Tyrel: Lehet, hogy félreértelek, de a CeBIT-en semelyik gyártó nem szokta ellőni a hűtés koncepcióját. Hűtés biztos lesz rajta... Végül is az AMD chipset-eken és az X58-on is van hűtő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!