iPon Hírek

P55-ös alaplap gazdag felszereltséggel

Dátum | 2009. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt idők során már megszokhattuk, hogy a piac különböző szegmenseiben időről-időre feltűnik egy-egy olyan gyártó, aki gyakorlatilag ismeretlennek minősül. Most is ez a helyzet: a SUPoX – akinek a nevét jó eséllyel most olvashatjuk először – egy meglehetősen érdekes P55-ös alaplappal jelentkezett. A termék annak ellenére, hogy ismeretlen gyártótól származik, első ránézésre elég ütőképes megoldásnak ígérkezik.

Az AP55+GTR típusjelzéssel ellátott újdonság a tervek szerint júniusban, a Computex folyamán mutatkozik majd be hivatalosan a nagyközönség előtt. Az LGA-1156-os tokozású processzorok fogadására képes alaplap támogatja a 45 nm-es csíkszélességű Lynnfield, és a 32 nm-es gyártástechnológiával készülő Clarksfield központi egységeket egyaránt. Az új jövevény négy darab DDR3-1333 MHz-es memória foglalatot tartalmaz, ugyanis a Core i5-ös processzorok a Core i7-es megoldásokkal ellentétben már nem három-, hanem kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel lesznek felvértezve, de ez már remélhetőleg csak kevesek számára újdonság.


Az alaplapon három darab PCI Express x16-os slot helyezkedik el, amelyek lehetővé teszik a CrossfireX-mód használatát, az SLI technológia támogatásával kapcsolatban azonban egyelőre nem érkeztek információk. Az ún. Q-Cool hűtőrendszerrel ellátott AP55+GTR modellen egy darab eSATA port és hét darab SATA 3 Gbps-os csatlakozó, valamint Gigabites Ethernet port és egy nyolccsatornás, integrált audió vezérlő is jelen van. Mikrokapcsolók formájában megtaláljuk a terméken a bekapcsoló-, a reset- és CMOS Clear gombokat is. Az újdonság D-Sub, DVI és HDMI kimenetekkel bír (az integrált videó vezérlővel ellátott processzorok esetében élnek ezek a csatlakozók). Opcióként akár WiFi és Bluetooth 2.1-es támogatással is megvásárolható lesz az alaplap.

A hírek szerint az AP55+GTR modell az idei év harmadik negyedévének második felében kerülhet az üzletek polcaira. Az ajánlott végfelhasználói ár egyelőre sajnos nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. jadam92
2009.05.13. 19:39
az integrált videókártyás alaplapok segítik a processzort a munkában? pl HD3300 as integrált .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fary
2009.05.13. 19:53
Nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX
2009.05.13. 20:27
De, amit támogat, pl videók kódolása (H.264) esetén meg hasonlóknál, persze csak ha vga driver is fennvan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. badclyde
2009.05.14. 09:55
A szememnek tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Joachim21
2009.05.14. 11:23
Oliba
Hova tettél volna nagyobb hűtőbordát?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. legyes
2009.05.14. 14:09
"SUPoX – akinek a nevét jó eséllyel most olvashatjuk először" - nem, amikor az EPoX eltűnt a SUPoX neve azonnyomban előjött. Aki emlékszik még az EPoX lapokra az tudja, hogy jó áron kapott gyors alaplapot, viszont nagyon igényelte a minőségi memóriákat és a rendes tápegységet. Ellenkező esetben a 2 digites 7 szegmens kijelző olvashatta a memória inkompatibilitás, vagy memória hiba kódját, valamint nézhette a pópos kondikat (ahogy ugyanekkor az Asus/Abit lapokon is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!