iPon Hírek

P55-ös ASRock lap USB 3.0-val és SATA III-mal

Dátum | 2010. 02. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A tajvani ASRock műhelyét a mai napig már hatféle P55-ös alaplap hagyhatta el, azaz már eddig sem mondhattuk, hogy szűkös a gyártó P55-ös kínálata. A mérnökök most egy újabb deszkát készítettek, amelyen USB 3.0-s és SATA 6 Gbps-os portok egyaránt vannak, így akik a következő generációs adatátviteli technológiák támogatásával felvértezett P55-ös lapot keresnek, azok mostantól egy modellel többől választhatnak a piacon.

ASRock P55-Deluxe3
Az LGA-1156-os processzorfoglalattal felvértezett alaplap négy darab DDR3-as memória slotot hordoz magán, amelyek DDR3-2600 MHz-es modulok kezelésére is képesek. A rendszerben Clarkdale vagy Lynnfield központi egységek elhelyezésére nyílik lehetőség, előbbieknél azonban a P55-ös lapkakészlet sajátosságai miatt le kell mondanunk a processzorba épített IGP (integrált videó vezérlő) használatáról. A terméken 6 darab SATA 3 Gbps-os és két darab SATA 6 Gbps-os port van jelen. A többkártyás rendszerek építői két darab PCI Express x16-os porttal gazdálkodhatnak, amelyek SLI és CrossfireX konfiguráció alapjának egyaránt alkalmasak. Az ASRock P55 Deluxe3-as újdonsága a gyártó instant, linux alapú operációs rendszerével is büszkélkedik, ami az Instant Boot Linux nevet viseli és ami lehetővé teszi, hogy a fő operációs rendszer elindítása nélkül böngészhessünk a neten, illetve levelezhessünk. A szoftver hasonlít az ASUS ExpressGate-re.

ASRock P55-Deluxe3
A friss alaplapon egy VIA VT2020-as beépített audió vezérlő teljesít szolgálatot, így nyolccsatornás audió támogatást tud biztosítani a rendszer. A repertoárban a felsoroltakon kívül egy Gigabites Ethernet port, egy eSATA port, valamint egy debug led kijelző is helyet kapott; ez utóbbi a rendszer indításakor fellépő hibajelenségek okának felderítésében próbál segédkezni. Mikrokapcsolók formájában találunk még egy bekapcsoló gombot, egy reset gombot és egy CMOS Clear gombot is. Az USB 3.0-s és a SATA 6 Gbps-os portok vezérlő chipjei egy PLX híd chiphez kapcsolódnak, amely extra PCI Express sávokat kínál a zökkenőmentes adattovábbításhoz, illetve a megfelelő sávszélesség eléréséhez.

A P55-Deluxe3 várhatóan heteken belül feltűnhet az üzletek polcain, az alaplap ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert. A várakozások szerint a termékért 180 és 200 euró körüli összeget kérhetnek majd el a boltokban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. ThePoweR
2010.02.07. 15:15
Na ezekkel a színekkel máris valami minőségibb lapnak néz ki. Néha olyan gagyi színeket használnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. csokad
2010.02.07. 15:20
jah meg a formák is olyanok hogy "húha ez valami gagyi sz@r"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Joachim21
2010.02.07. 16:14
ASUS ~ Asrock
VW ~ Skoda

Annyira nem lehet rossz, de egy hasonló feleszereltségű ASUS lapnál jóval olcsóbb lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. axe
2010.02.07. 16:37
Asrock egyre jobb és szebb alaplapokat készít, 2009-ben nagyon összeszedték magukat, bár szerintem 2010-ben sem lesz másképp.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lajthabala...
2010.02.07. 16:43
És sok olyan kiépitésű lapjuk van, ami senki másnak, mint a PCIe-es ION 330 DDR3 mamóriával. A Skoda is sok tekintetben túlnőtte a VolksWagen-t. A legelső számitógépemben volt Asrock lap, jövőre lesz 10 éves, tavaj szétszedtem, mert leváltottam, és elajándékoztam egy unokaöcsémnek: minden kondi púposodott, de azért ment benne szépen a P4-es proci. De a jó ár miatt most a válságban szerintem a következő lapom is Asrock lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tp73
2010.02.08. 08:04
Vista korszakban a második deszkám asrock volt. Kötekedve de fel ment rá, és emiatt már nem is nyerte el annyira a tetszésemet. Felmentem a honlapra hogy megnézem infot, driverek stb.... Majdnem 40 db bios frissítés fogadott (hdd ez hdd az ram így ram úgy xp-hez, vista-hoz szintén 1 rakás) Ennyi elég is volt az asrockból.
Bolt, csere, asus
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lajthabala...
2010.02.08. 09:09
Istenem, nem találják el elsőre, emiatt nem szabad feladni Én inkább akkor vagyok bizalmatlan, ha a legutolsó driver update több, mint egy éves. Informatikusként tudom, hogy olyan nincs, hogy jó szoftver, elég jó szoftver van, de az elég jó szint folyamatosan emelkedik, ahogy újabb oprendszerek, újabb eszközök jönnek ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ver_Pistik...
2010.02.08. 09:15
Azért cserélted le a lapot mert volt hozzá BIOS frissítés a honlapján?Ne haragudj de ezt így nem értem.Ezt hívják terméktámogatásnak.(Support) Ezzel biztosítja a számodra a gyártó hogy az alaplapnál később megjelent fejlettebb hardverekkel is kompatibilis legyen az alaplapod.Gyorsabb ramok esetleg fejlettebb vga vagy cpu stb stb.Asusnál is sok BIOS frissítés van.Az meg hogy vonakodva ment fel a Vista nem feltétlenül az alaplap hibája.Nekem pl. az Asus M2N-SLI Deluxe alaplappal szerelt gépemre nem akart felmenni de a vinyó volt a ludas.Attól hogy törődnek veled azután is hogy kifizetted az árút azért még nem kéne leszólni a gyártót.Az hogy nem tudod hogy az ott lévő fájlok mire valók az már a te bajod.Én személy szerint nagyon is örülök ha egy általam vásárolt terméknek igenis van terméktámogatása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. okostojas0...
2010.02.08. 20:06
tp73:
jo, hogy lecserelted, vegulis bios-t frissitettek. Bar az asrock is asus...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!