iPon Hírek

P5E3 Deluxe: beágyazott linux rendszerrel

Dátum | 2007. 10. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Nemrégiben számoltunk be az ASUS P5E3 deluxe alaplapjától, amely több szempontból is igazi különlegesség. A termék az Intel legújabb X38-as kódnévvel ellátott chipszetére épül, az alaplap DDR3-1333 MHz-es memória modulokat képes fogadni összesen 8 GB méretig, a rendszerbusz sebessége 800 MHz-től 1600 MHz-ig terjed. Az alaplapon 3 darab PCIE x16-os bővítőhely található, a két kék csatlakozó x16-os, míg a fekete csatoló x4-es vagy x1-es módban képes üzemelni.


Akcióban a SplashTop linux.
Az alaplap fejlett energia gazdálkodással érkezik az EPU chipnek köszönhetően. A különlegességek sora itt még nem ért véget, ugyanis a gyártó az alaplapot felvértezi az Express Gate technológiával is, amelynek köszönhetően Windows indítása nélkül böngészhetünk az interneten, vagy cseveghetünk a Skype VoIP szolgáltatásának köszönhetően. Ezt az ASUS úgy oldja meg, hogy egy beágyazott linux rendszerrel szállítja az alaplapot: a rendszer tartalmazza a Firefox webböngészőt és a Skype VoIP alkalmazást egyaránt. A kis operációsrendszer 5 másodperc alatt bootol, így hamar elkezdhetjük a netezést vagy a beszélgetést. A beágyazott linux rendszer neve SplashTop, amelyet a DeviceVM készít, az operációsrendszer hivatalosan október 10-én debütál, azaz holnap után.

Az ASUS újdonsága a technikai paraméterek és a szolgáltatások tekintetében rendkívül jó alaplapnak bizonyul, ám egyelőre sajnos nem tudható, hogy pontosan mikor kerül a boltok polcaira, illetve az sem, hogy a vásárlóknak mennyire kell majd szélesre nyitniuk azt a bizonyos pénztárcát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.08. 12:46
vissza a hírhez

Nemrégiben számoltunk be az ASUS P5E3 deluxe alaplapjától, amely több szempontból is igazi különlegesség. A termék az Intel legújabb X38-as kódnévvel ellátott chipszetére épül, az ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!