iPon Hírek

Pacemaker hibát okoz az iPod?

Dátum | 2007. 05. 14.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Egy 17 éves michigani tanuló állítása szerint az iPodok pacemaker zavart okozhatnak. Egy tanulmányában 83 idős alanyon letesztelte az iPodok hatásait.

Először az alany mellkasától 2 hüvelyk (5 cm) távolságra rakott egy iPodot 10 másodpercre. Interferencia zavarok jelentek meg az alanyok 29 százalékánál és 20 százaléknál a pacemaker helytelen adatokat mért. Néhány esetben pedig 18 hüvelyk (45 cm) távolság esetén is már előjöttek a gondok, egy alanynál pedig le is állt a pacemaker.


Jay Thaker és Dr. Krit Jongnarangsin a Michigani egyeteme professzora közösen kezdték kivizsgálni az iPod hatásait pacemakerekre. "Ha a pacemaker működését valóban befolyásolja az iPod, és a páciens szívritmusára hatással van, akkor az egy nagyon súlyos probléma lehet." - állítja Jongnarangsin.

"A legtöbb pacemakeres páciens nem iPod felhasználó, de a jelenséget továbbra is vizsgálnunk kell." Azonban a pacemaker nélkül élőknek is vigyázniuk kell a lejátszó használatával, ha a közelben egy ilyen személy található. A tesztben csak az Apple lejátszóját vizsgálták, a többi cég lejátszóiának hatásairól egyelőre nincs információ. Ha azonban bizonyítottan kiderül, hogy valós veszélyről van szó, akkor nagy bajban lesznek a betegek, mert az Apple állítása szerint már több mint 100 millió iPod-felhasználó van szerte a világon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. papszi
2007.05.14. 10:00
Egy 17 éves michigani tanuló állítása szerint az iPodok pacemaker zavart okozhatnak. Egy tanulmányában 83 idős alanyon letesztelte az iPodok ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pacemakerk... papsz...
2011.03.10. 17:29
Van egy magyar Facebook oldal, a Pacemaker Klub, ahol a pacemakerrel élők közössége alakul ki. Nézd meg és legyél tag: http://facebook.com/pacemakerklub [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!