iPon Hírek

Pachter szerint bajban a Nintendo

Dátum | 2013. 07. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Michael Pachter, a Wedbush Morgan elemzője rámutatott arra, amit a többség már régóta tud. Nevezetesen, hogy a Nintendo komoly bajban találhatja magát amiatt, hogy túl sokáig várt azzal, hogy belépjen a HD világba egy új konzollal, a Wii U-val. Az ABC News 10-nek azt nyilatkozta, hogy körülbelül két év lemaradásba van a cég a HD színtéren való verseny felvételével. A két másik versenyző (Sony, MS) lehagyta őket, aminek köszönhetően két nagy kiadó is hátat fordított a platformnak. Ezek a Ubisoft és az EA. Mindkét cég nyíltan kijelentette, hogy több eladott konzolt akarnak látni, mielőtt teljes vállszélességgel mögéjük állnának ismét. A kiadók nagyon izgatottak az Xbox One és a PS4 kapcsán, de semmit nem mondtak a Wii U-ról. Tudomásunk szerint jelenleg egyetlen játékot sem fejlesztenek a Wii U-ra az EA berkein belül. "Ha az Activision kihátrál, valamint a Ubisoft és a Take-Two is abbahagyja a támogatást, akkor oda lyukadunk ki, hogy a Wii U egy kizárólagos Nintendo játékgép lesz, mint amilyen 1985-ben volt (a gépük). Nem lesz sok eladott hardverük és nem lesznek rá olyan játékok mint a FIFA, a Battlefield, a Call of Duty vagy a GTA." A Nintendo harca, hogy ismét visszatérjen a színre, nem lesz könnyű, nyilatkozta Pachter: "Úgy gondolom, hogy egy magas hegy lábánál állnak, amit meg kellene mászniuk, de szerintem elvesztették a mojo-jukat, - a két másik lekőrözte őket. A PS4 csak 50 dolcsival lesz drágább a Wii U-nál. Miért akarna bárki is Wii U-t venni, hacsak nem azért, mert Nintendo játékokat akar játszani?" "Bámelyik Wii U tulaj, aki igazi játékos, az vesz majd egy PS4-et vagy Xbox One-t, hogy játszhasson azokkal a thrid party stúdiók által készített címekkel, amiket szeret. Szerintem a Nintendo egy messze elmaradó harmadik lesz a konzolversenyben." Mi már sokszor céloztunk erre a Wii U megjelenése és az újgenerációs Sony, MS konzolok bejelentése óta. Ti mit gondoltok?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. gabest
2013.07.05. 15:43
Az ilyen szűkös időkben csak az olcsó és a luxus a kelendő, középtájt nincs piac.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Atocha
2013.07.05. 17:58
Azt gondolom, hogy meg kellene felezniük a konzoljaik árát és fizetni a stúdióknak, hogy játékokat adjanak ki rá. Közben pedig ezerrel új konzolt készíteni és beállni a sorba az xbox és a ps4 után, másképp elvesztek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. myckie2
2013.07.05. 19:43
"aminek köszönhetően két nagy kiadó is hátat fordított a platformnak. Ezek a Ubisoft és az EA. Mindkét cég nyíltan kijelentette, hogy több eladott konzolt akarnak látni, mielőtt teljes vállszélességgel mögéjük állnának ismét."

Aha, pedig meg fog rá jelenni a Ghost Recon Online, Watch_Dogs, Rayman Legends, Splinter Cell: Blacklist, Assassin’s Creed IV: Black Flag. Ha ezt jelenti a hátat fordítás, akkor a a Nintendo reméli, hogy a többi kiadó is ennyire hátat fordít nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. KisDre
2013.07.05. 20:01
Jaj már, mindenki úgy temeti. De komolyan, eddig se volt bivaly erős gépük, a Wii is gyengébb volt mint a xbox360 vagy a ps3, mégis nagyobb sikere volt. Persze nem véletlenül, új dolgot hoztak a mozgás érzékelős rendszerükkel, és a xbox kinectje volt igazából csak ellenfele. Nem hal el a cég, csak gyengül nemzetközileg, azért nem hal el, mert ott van nekik Japán, egy igen erős táborral ahol a PS-el együtt megférnek. Ha újítanak akkor ismét berobbanhatnak.

#Atocha
Lehet hogy pont abba vesznének el amit leírtál, a konzol árának megfelezése bár nem rossz ötlet, de utána a stúdiók fizetése nem olcsó mulatság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. magerg
2013.07.05. 20:16
...de szerintem elvesztették a mojo-jukat...
?syntax error?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. thedevelop...
2013.07.05. 21:34
magerg: mojo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ssjkingbra...
2013.07.06. 09:30
mojo = monyo (Austin Powers erejének, férfiasságának, vonzerejének esszenciája
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. EPG
2013.07.06. 20:29
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mojo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mochee
2013.07.07. 21:01
Teljesen igaza van az embernek, csak akkor gondolkodnék el Wii vásárlásán, ha tudna annyit technikailag mint a box vagy a ps. Amikor még az első Wii volt a mozgásérzékelőjével, na akkor emiatt az egy dolog miatt fogtam a fejem, hogy mi legyen. Aztán végül az xbox mellett döntöttem még így is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. SonicTheHU...
2013.07.08. 08:09
"Jaj ne! A monyóm baby!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. deviant01
2013.07.08. 09:37

Őőőő, emlékeim szerint a Wii sem az eszméletlen grafikai teljesítményével hódította meg a világot. A Battlefield és a CoD meg teljesen más kört vonz, mint általában a Nintendo. Ennyit a nagytudású elemzőkről.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gyurkov
2013.07.08. 09:54
Milyen fősulit végzett ez a Pachter gyerek? Van ilyen iskola hogy konzolpiac árbecslő szakképzés? Mellesleg biztos nem ötössel végezte a tanulmányait mert mindig mellényúl...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zoe
2013.07.12. 01:24
Ez a Pachter időről időre a Gametrailers.com-on (Shows menü - Pach attack) netes olvasók kérdéseire válaszolgat (2-3-ra egy videóban). Egy ideig néztem, de őszintén szólva az esetek többségében olyan evidens válaszokat ad, amiket egy mezei paraszt is képes megmondani ha van egy csöpp esze és figyeli az aktuális híreket. Meg kicsit olyan áltudományosnak tűnik a munkája, sok mindent kipróbál (kora ellenére valóban tolja a hardcore gamékat) véleményeket alkot, de cak vélemény marad, ami annyira biztos, mint egy időjárás-jelentés. Az viszont pl. jó volt, amikor részletesen elmagyarázta, hogy a konzolokra kiadott játékok ára miért akkora amekkora és lebontva visszavezette a lemez útvonalát a falhasználótól a gyárig, hogy a marketing / kiadó / készítő cégek mennyi részesedést kapnak vissza az árából + végül mennyi maga a lemez (alig pár amerikai cent vagy még annyi se).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!