iPon Hírek

Palm: jövőre jön a Nova

Dátum | 2008. 12. 18.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

A PDA-k és okostelefonok egyik atyja, a Palm az elmúlt években nem volt igazán szerencsés pénzügyi téren. Az előző negyedévben a cég kénytelen volt 40 százalékos éves forgalomcsökkenést elkönyvelni, így forgalma idén 190-195 millió dollárra apadt. Most azonban egy új technológiai áttöréssel, egy "új-generációs, next-gen" operációs rendszerrel, a Nova-val szeretnék felvenni a kesztyűt a konkurensekkel.

Az új Linux-alapú rendszer, amit Palm 2.0 néven is nevez a vállalat a szórakoztatás-központú iPhone és üzleti-célú BlackBerry okostelefonok közötti rést szeretné betömni. A cég által gyártott készülékekben helyet foglaló operációs rendszer, az öregedő Palm OS még mindig rendelkezik előnyökkel, például könnyedén lehet használni és gyors is, de szolgáltatásköre limitált, és nem támogatja a nagy-sebességű hálózatokat sem.

A Palm állításai szerint a Nova egy "újgenerációs operációs rendszer sokkal több képességgel, amik az Internet és a web-alapú szolgáltatások köré épülnek és alapjaiban fogják megrengetni a piacot". A vállalat vezérigazgatója azt is elmondta, hogy már "dolgoznak néhány nagyon izgalmas új eszközön, amin a Nova fog működni".


Ez az áttörés nagyon kell a Palm-nak ha továbbra is szeretne a piac résztvevője lenni, ugyanis a cég részesedése a szegmensben alulról közelíti a két százalékot. Azonban az új rendszer sikerét a szoftverfejlesztők is keményen befolyásolni fogják, ugyanis hiába jó egy oprendszer, ha nincsenek rá jó alkalmazások.

Az elkövetkező Consumer Electronics Show-n fogja bemutatni a Palm az új fejlesztéseit, a Nova-t, az új kezelőfelületet és az új hardvereket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.12.18. 01:55
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!