iPon Hírek

Palotaforradalmat szervez a Yahoo-nál a Microsoft

Dátum | 2008. 02. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft valóban belső forradalmat akar a Yahoo-nál - állítja a New York Times, névtelen forrásokra hivatkozva. Ha ugyanis a Yahoo nem fogadja el a Microsoft felvásárlási ajánlatát, akkor a redmondi óriás arra fogja felhasználni a befolyását, hogy "bábkormányt" válasszon a kereső-cég élére, amely aztán majd tálcán kínálja nekik a céget.

Ezzel a megoldással ráadásul sokkal olcsóbban is jönnének ki a dologból: ha ugyanis a Yahoo eredeti feltételének megfelelően még feljebb emelnék a részvényekre tett, eredetileg 44,6 milliárd dolláros árajánlatukat, akkor az összességében további 1,4 milliárd dollárt jelentene minden egyes dollár után, amivel emelik a részvényenkénti ajánlatot. Ha azonban valóban össze tudják hozni a "puccsot" a Yahoonál, akkor mindössze 20-30 millió dollárból is kijöhet a felvásárlás (és ebben már benne van minden járulékos költség is a részvényesek felé).

Ezt a lehetséges forgatókönyvet erősíti meg az a tény is, hogy Bill Gates az Associated Press-nek tett nyilatkozata szerint a Yahoo egyáltalán nem volt hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni velük. Elmondása szerint "Mi küldtünk nekik egy levelet és azt mondtuk, hogy szerintünk ez egy fair ajánlat - és semmi nem történt azóta sem. Pedig érdemes lenne alaposan elgondolkodniuk rajta." Annál is inkább, hogy március 13-áig lehet jelölteket nevezni a Yahoo új igazgatótanácsába.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!