iPon Hírek

Pályára állt, képeket készít az új Google műhold

Dátum | 2008. 10. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Már egy ideje tudható, hogy a Google GeoEye-1-es műholdja hamarosan működésbe lép és nagyfelbontású fényképeket fog készíteni. Most a műholdon lévő kamera, amely egyébként a legnagyobb felbontással rendelkezik a szárazföldet pásztázó kamerák között, és elkezdte a munkát.

A GeoEye-1 által készített kép. Nagyobb felbontáshoz kattints a képre!
A nagyfelbontású egység egészen pontosan tegnap óta üzemel, az általa készített hatalmas felbontású fényképek teljesen tiszták, jól kivehetőek rajtuk az egyes részletek, ahogy az az alábbi képen is látszik. Sokan érdeklődnek, hogy a kamera által készített képek segítségével, vajon lehet-e kémkedni, nos őket ki kell, hogy ábrándítsuk, ugyanis az internetre kerülő nyilvános képek nem lesznek olyan minőségűek, hogy kémkedésre, illetve kíváncsiskodásra adjanak módot.


A műhold egyébként 681 kilométer magasan kering, napi szinten 15-ször kerüli meg a földet észak-déli irányban, 4,5 mérföld/másodperces sebességgel. A készülék sztereóképeket és háromdimenziós felszíni képeket egyaránt készít, az eszköz a jelenlegi tervek szerint 7 éven keresztül fog működni, ez idő alatt napi szinten 350 és 750 ezer négyzetkilométernyi területű földfelszínt fényképez le. A nagyfelbontású képeket a National Deospital-Intelligence Agency kapja majd meg, aki 502 millió dollárral szállt be a projektbe.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leviske
2008.10.10. 16:42
Drága, drága Google... mire kell néked az a sok "felesleges adat" az emberekről? :rolleyes: Böngészési szokások, e-mail beszélgetések, stb és most már az utcai tevékenységek... a végén még rosszra találok gondolni. :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.10.10. 18:26
gr4yer: SkyNet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!