iPon Hírek

Pandák előre! Pandák előre!

Dátum | 2012. 09. 26.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Tegnap indult a World of Warcraft új kiegészítője, a Mists of Pandaria. Az új tartalmak mindig sok játékost vonzanak, de most korántsem volt akkora a tolongás, mint a korábbi kiegek esetében, és láthatóan csökkent azoknak a száma is, akik sátorral álltak sorba a boltok előtt napokkal a megjelenés előtt és minden kötelezettségüket lemondva szabadságot vettek ki az indulás idejére és az azt követő hétre.

A bejelentkező képernyőn a login issues nevű kis hír figyelmeztetett a belogolás esetleges nehézségeire, de ezekkel szerencsére nem találkoztunk. A pandaren kezdő területen illedelmesen várták sorukat az éledező panda klónok (nem fogjátok kitalálni, hány Panda- kezdetű nevet láttam, és ezek közül hány volt a Pandamonk különböző ékezetes betűkkel írt verziója), de korántsem volt tömegnyomor, és ennek köszönhetően nyugodtan lehetett anyázás nélkül küldizni is. Ekkor futottunk bele egy igen feltűnő bakiba: a chaten minden szöveg duplán jelent meg, és ezt mindenki igen mókásnak találta, igen mókásnak találta. A kezdő sziget a béta óta nem sokat változott, a sztori ugyanolyan aranyos maradt, és sajnos ugyanolyan hamar véget ért, pozitívum, hogy a legvégére bekerült még egy kis filmecske is, amit a bétából hiányoltunk, és bemutatja az ifjú pandák útját a Vándorló Szigetről a választott frakciójuk fővárosába.

Ideje lenne hívni a csótányírtókat. A békák meg jók lesznek vacsira.
Nagykarival is benéztünk az első pandariai zónába, Jade Forestbe. Itt már jóval több volt a játékos, szokás szerint teljes volt a káosz, mindenki ölte mindenki mobjait és helyenként - bár meg kell jegyeznem igen ritkán - a lag is felütötte fejét. Mivel ez egy magasabb szintű zóna, ezért a bakik is még magasabb szintre fejlődtek, a chaten itt már ötször szerepelt minden, amit bárki beírt (még az npc-k bekiabálásai is) így kissé nehézkes volt a kommunikáció. A chat hibáit azóta szerencsére kijavították, ám egy másik baki, ami a petekkel kapcsolatos még mindig megvan. A Pet Battle System bevezetésével párhuzamosan összes karakterünk állatkáit összevonták, így most mindenkinél nem vált mértékben elszaporodtak a petek, nekem is így lett hét Undercity-s csótányom és kilenc fehér nyuszikám, hogy az állatsereglet többi tagjáról már ne is beszéljünk. Dehát az indulás nem is lenne poén ilyen és hasonló bugok nélkül.

A Pandák eljövetele másokat is megihletett, a Riftesek szemtelen humorral köszöntötték MMO-társuk új kiegészítőjét: a játék launcherében, a honlapon, Facebookon és minden egyéb helyen egy kis idétlenül aranyos, bociszemekkel néző panda hirdeti, hogy a november 13-án megjelenő első Rift kiegészítő, a Storm Legion előrendelői vásárlásukkal a Pandas International alapítványt is támogatják. Valószínűleg új internetes mém született. Egyébként nem ez volt az első eset, hogy a Rift finoman beszólt, az alapjátékot a megjelenéskor így hirdették "Többé már nem Azerothon vagyunk." Lesz egyébként pár játékos, aki már nem sokáig lesz Azerothon: azt beszélik, hogy már az indulás napján volt pár pandaren monk, akik elérték a 90-et, és ehhez nyilvánvalóan valamilyen exploitot használtak.

Mentsük meg a pandákat, vegyünk Riftet!
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

24. Butchy
2012.09.26. 17:04
Mivel itt voltam a nyitva tartás kapcsán és nem tudtam utána aludni így néztem Streameket, hát.. szerintem kicsi kevés sovány
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. CyberPunk6...
2012.09.26. 17:35
a cikk 1/5 mivel nincs nulla.
A szerző miért ír cikket valamiről, ha nem néz utána.

A több pet nem bug, hanem feature, mivel be lehet rakni ketrecbe amiből több van és el lehet adni. Nem veszik kárba egy korábban több karakterrel megszerzett sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Whysper
2012.09.26. 19:16
mennyivel jobb valasztas volt a guild wars 2 80)))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Whysper
2012.09.26. 19:16
mennyivel jobb valasztas volt a guild wars 2 80)))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Morte
2012.09.26. 20:31
CyberPunk666: mindenképp bug, mivel max három petünk lehetne ugyanabból a fajtából (a fórumokon is írták a Blizzardosok, ill. a peteknél is olvasható a játékban).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. djgeg
2012.09.26. 21:10
Whysper... JÓ a GW 2 de sajnos nem kötött le... Annyi újdonságot nem hozott.. Sajnos.
Bug meg ott is van dögivel, meg a ballance se valami jó...
Game jó , csak hát ennél több kellet volna.
WoW ideje is leáldozóban. Ez van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. CyberPunk6...
2012.09.26. 21:26
Morte - ez időhöz van kötve, majd el fogják venni amiből 3nál több van, jelenleg még csak az 500-as limit él.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. farrish
2012.09.26. 22:14
Outland szerón vagyok, mióta kijött a panda egyszer sikerült bejutnom játszani végig kellet várnom 2pm kor 3000-es sort (3-4 óra volt kb) asszem egy ideig hanyagolom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. ADAMEX
2012.09.27. 04:12
Nekem az a kedvencem mikor a TV reklámban úgy tüntetik fel mint valami eszméletlenjó grafikás verekedős játék, közben meg köze sincs hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. reednow
2012.09.27. 06:46
Van egy olyan sejtesem, ez lesz az utolso WoW kiegeszito, bar ha sokan megis ragerjednek a hulyesegre, ki tudja, 2 ev mulva mar Cybertron-kaliberu hibrid uberfasza vas-hus otvozetu csodalenyeket iranyithatunk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Vinrael
2012.09.27. 07:40
Nekem meg van egy olyan sejtesem, hogy valakinek fogalma sincs a wow előzményeiről..
Mikor fogják fel az emberek, hogy a pandák warcraft univerzum részei? (Warcraft 3-ba is van panda..)

Egyébként elvileg tényleg ez volt az utolsó kiegészítő, de ezt még a pandás kieg előtt írták.

Gw2 meg majd olyan sorsra jut mint az 1.(a nagy wow verő játék )
Majd a Blizzard next gen mmo-ja..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Bolcsesz
2012.09.27. 11:16
Nem kell exploit az első napon 90es pandához csak egy adag türelem és egy recruit a friend, aminek a jutalmát pandára tartogattuk. Így 1-> 80 1 perc 80->85 kis segítséggel instában pár óra, majd csoportosan instázva 85->90 a nap maradék része kb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. s_erno
2012.09.27. 11:30
@Vinrael
Honnan veszed, hogy elvileg ez az utolsó kieg? Fórumokon többször is írták, hogy szertnének többet kiadni még, az egész burning legion-ös dolog pl. nincs befejezve.

Petekhez, nem tudom miért lenne bug, hogy több van egy fajtából (akkor is ha elismerték, hogy az) Nálam is van 4-5 csótány mindegyik különböző statokkal. Ha ez ekkora gond úgyis mergelik valahogy. A chat bug pedig még aznap este megoldódott.
Amit láttam belőle az alapján szerintem elég jóra sikeredett. Helyszínek jól lettek eltalálva, questek viszonylag ok-k , első pár insta egyenlőre nagyon könnyű volt, de szép is volt egyben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Svindler
2012.09.27. 11:40
Vinrael: a Blizz next gen MMO-ja sem fogja már elérni a WoW-os előfizetői bázis szintjét. Anno még jókor voltak jó helyen, nem volt nagy választék (kb. GW1, FFXI és Everquest 2 indult akkoriban). Most már elég kemény a konkurencia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. s_erno
2012.09.27. 12:17
@Svindler:
Konkurencia, mint például (és mondjuk a GW2-n kívül ami azért nem teljesen ugyanaz a műfaj)? Szerintem pont az a gond, hogy nincs konkurencia, így igazából Blizz-nél nincs nagy ösztönzés, hogy nagyot robbantsanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Gyurkov
2012.09.27. 12:18
A mai napig nem fogtam fel a WoW körüli hűhót, szerintem égő ilyennel játszani főleg minél idősebb vagy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Gyurk...
2012.09.27. 12:30
Akkor kurva égő lehet annak a 3 nyugdíjasnak akik fent vannak a friend listámon.

Mindegy, Blizzardot én Starcraft 2-vel befejeztem. Nem tudok komolyan venni egy olyan céget amelyik saját magát nem veszi komolyan, márpedig easter egg-ből kiegészítőt csinálni a világelső MMO-hoz, aminél erősen érvényesül a nomen est omen ... no comment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hanzidrown
2012.09.27. 12:46
Vicces egy olyan játékot lenézni aminek most jött ki a 2. része és fenyegeti ennek a grindfeszt-nek a hírnevét.Ráadásul úgy h az a játék egy tesztnek indult a játékosok igényeit mérve ehhez képest kijött hozzá 3 dobozos és 2 digitális kiegészítő.Persze ezt olyanoknak magyarázhatom akik annak a játéknak az idejében belevoltak vakulva a fent említett játékba és minden 2. mmo-t leoltotak h ennek a klónja .
A blizzard már kivénült a jó játékok készítéséből még pár évig kiélik magukat a SC2-őn (ami az utóbbi időben még jó játék tőlük,mert a d3 meg ez az új wow kieg elég gyatra ) aztán meg majd szépen a háttérben maradnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zabalint
2012.09.27. 13:51
"Nekem meg van egy olyan sejtesem, hogy valakinek fogalma sincs a wow előzményeiről..
Mikor fogják fel az emberek, hogy a pandák warcraft univerzum részei? (Warcraft 3-ba is van panda..)"

Azért ez nem ugyanaz, mert ott csak poénból volt egy bónusz pálya, ahol össze lehetett szedni a panda hőst. Vagy ha easter eggként télapókat tesznek bele, akkor később erre visszafelé hivatkozhatnak, mikor egy új kiegészítő egy télapó társadalom köré épül?

Gyurkov:
Ez meg a többi MMO is baromi addiktív, sok embert ismerek, akik egyetemen emiatt csúsztak, vagy el sem végezték, másokat meg a csajuk hagyott ott. Igazából ilyen játékot nagyon nehéz mondjuk csak napi 1 órát játszani, így a legtöbb ember vagy nem játssza, vagy túlzásba viszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. s_erno
2012.09.27. 15:13
@Zabalint
Azért egy több órás scenarióban lévő szereplést, aminek a története nagyon is jelentős nem neveznék szimpla easter eggnek.

@hanzidrown
Ne aggódj, GW2 end game is grindfest lesz (hogy milyen mértékben az majd elválik, még túl fiatal a játék). MMO-k lényegében erről szólnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim s_ern...
2012.09.27. 17:47
Bónusz pálya, nem pedig a kampány szerves része, így a jelentőségét megkérdőjelezném, ha nem haragszol.

Olyan kaliberű számomra, mintha Diablo 2-ben a boci pályára a Lord of Destruction után kiadtak volna egy Revenge of the Bovines kiegészítőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.09.27. 21:29
Bugos sz.r
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. s_erno
2012.09.28. 13:42
@Asagrim
Egyáltalán nem haragszom . Az hogy a frozen throne ban ez a rész mennyire tartozott szervesen a kampány alá azt hiszem, midenkinek magának kell megítélnie. Azonban a lore-ban való jelentőségét nem igazán lehet megkérdőjelezni és ezért nem igazán lehet Chen fellépését easter-eggnek nevezni (nem védeni akarom az egészet csak az az érzésem, hogy sokkal erősebb a dolog, mint egy easter-egg).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.09.30. 10:25
Tobben is irtak,hogy majd a Titan kihuzza az MMO ipart es persze a Blizzardot a ganajbol.
Igazabol a novekedesuk lett a vesztuk es ezert keptelenseg,hogy a Titan majd mindent visz.
Pont ugy jarnak,mint a valos tortenelmi birodalmak.
Akkora felhasznaloi bazisuk van,mint egy orszag,es azok szinte mind elegedettek jelenleg.
Viszont ez mar nem tarthato fent sokaig.
Ezert a birodalmukat a kovetkezo szintre kell emelni.
Itt jon az elso problema,ugyanis valaha elsok voltak a birodalom megalapitasaval,mara viszont sok masik kisebb birodalom magasabb szinten jar.
A masik nagy problema akkor jon elo,amikor az upgradelt birodalmukba at szeretnek majd koltoztetni a regi polgaraikat.
Szinte az osszes jelenlegi mmo klasszikus felepitesu,ugyanannak az alap felepitesnek nemileg eltero buildjei.
Senki sem meri meglepni az elso lepest vmi uj fele,raadasul a technologiai szint sem tamogatja az ujabb iranyok feltuneset.
Egy ideje jatszok a Borderlands 2-vel.Tegnap este nehany haverommal arrol beszelgettunk,mennyire komoly lenne egy B2 szintu jatek MMO-ban.Adott egy bolygo.Kellemesen semmitmondo es sokaig nyujthato sztori,szazmillio fegyver,porgos jatekmenet amihez nem kell husz ujj,es az egesz billentyuzet mapolva,veszett jo stilus,stb.
Remelem eler a jatekos tarsadalom arra a szintre,hogy ne akarjon ugy ujat latni,hogy az alig valtoztat a jol megszokott regin.
A Borderlands termeszetesen csak egy pelda volt,ne azon ragodjon senki.

Az,hogy a jelenukkel kapcsolatosan tizenakarhany millio polgar egyetert,nem jelenti ugyanezt a jovokepuket illetoen is.
Ez a tagoltsag az oka,hogy a kovetkezo termekuk valoszinuleg meg sem fogja kozeliteni a WoW nepszeruseget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!