iPon Hírek

Pantech Vega Secret Up - a titkos fegyver?

Dátum | 2013. 12. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Pantech neve néhány éve még csak keveseknek csenghetett ismerősen, mostanra azonban igen sűrű vendég a híroldalak hasábjain egy-egy okostelefonjuk. Ezúttal egy nagyképernyős géppel állunk majd szembe, ami bizony jócskán tartalmaz olyan megoldásokat, mellyel a nagyobb neveket is háttérbe szoríthatják.

A Vega termékcsalád legújabb ékessége letisztult formavilágú házat kapott, és két színben lesz megvásárolható. A fekete és fehér színekben hazavihető gép egy 5,6 hüvelykes megjelenítővel várja az érdeklődőket. A panel IPS technológiás, a felbontása pedig 1920 x 1080 képpontos, tehát minden tekintetben kifogástalan végeredményre számíthatunk. A felsőkategóriás gép azonban nem csak ennyiben tündököl. Két kamera került bele, előre egy HD figyel (ennek a feladata lesz a videócsevegések bonyolítása), hátra meg egy 13 megapixeles egység került, amellyel Full HD videófelvételek készítésére lesz lehetőségünk. Ez utóbbi mellé LED-es villanó is társult, így rosszabb körülmények között is remekelni fog. A borítása alá tekintve a motortérben egy Qualcomm chipet fedezhetünk fel. Természetesen egy Snapdragon 800 SoC-ról van szó, így ilyen tekintetben is a csúcsra termett a Pantech masinája. A négy darab Krait 400 processzormagra és az Adreno 330 grafikus feldolgozóra épülő egység 2,3 GHz-es órajelen fog szolgálatot teljesíteni. A megfelelő sebesség mindenkor fenn lesz tartva, köszönhetően a 2 GB-nyi rendszermemóriának, ami több alkalmazás párhuzamos futtatása mellett is elegendő. A háttértár kapacitása 16 GB-os, és a bővíthetőségről nem esett szó, így az nem derült ki, hogy microSD kártya befogadására képes-e. Mindezt egy 3150 mAh-s akkumulátorral vértezték fel, amelynek hála bizony eléggé jó üzemidőre van kilátás. Erre vonatkozóan gyári adatot egyébként nem kaptunk, de ezzel a konfigurációval nem lenne meglepetés, ha több mint 20 órán át telefonálhatnánk folyamatosan, és még a nap végére is maradna némi tartaléka.

A mobilon az Android 4.2.2-es kiadása van jelen, ami éppenséggel már közelről sem a legfrissebb, de remélhetőleg a későbbiekben frissítés is érkezik majd a telefonhoz. A Pantech fejlesztői a Google operációs rendszerét egyébként minden bizonnyal felturbózták egy kicsit, így különösebb panaszra itt sincs okunk. A készüléknek azonban nemcsak a szoftveres oldala rejt plusz dolgokat, hanem hardveresen is tartogat különlegességeket. A hátlapon feltűnt egy ujjlenyomat-olvasó, amivel egyebek mellett a jelszavainkat válthatjuk fel. Továbbá megjelent a natív FLAC támogatás (24-bit), amely összekapcsolódva a Qualcomm DRE audió technológiával minden eddiginél gazdagabb dinamikatartományt fog nyújtani. Végül még ide sorolható az a megoldás is, amiről valószínűleg a telefon kapta a nevét. A Pantech elmondása alapján az eszköz használata közben csak az látja majd, hogy mi történik a megjelenítőn, aki használja éppen a vasat. Ez így eléggé érdekesen hangzik, így ennek kapcsán érdemes lesz megvárni az első teszteket, hogy kiderüljön, pontosan miről is van szó (valószínűleg mesterségesen szűkített látószögről). A Pantech egy speciális tokot is készít a Vega Secret UP mellé. Ez a burkolat lehajtható előlappal rendelkezik majd, és elvileg ha ebbe tesszük az okostelefonunkat, akkor mind a jelzőhangok, mind pedig a rezgőjelzések fel fognak erősödni, utóbbi pedig különböző hanghatásokat fog gerjeszteni. A Pantech Vega Secret Up árával és a pontos megjelenési dátumával kapcsolatban nem kaptunk tájékoztatást. A megjelenésre valószínűleg még idén sor kerülhet, de csak a hazájában, Dél-Koreában fog a startkor feltűnni. A jövőjével kapcsolatban semmit nem tudhattunk meg, így a nemzetközi forgalmazásról sem esett szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!