iPon Hírek

Pár héte múlva érkezik az Apple Music

Dátum | 2015. 06. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Apple a legutóbbi WWDC alkalmával a legújabb zeneszolgáltatásáról is lerántotta a leplet, amiről már nagyon régóta pletykálnak. Az Apple Music névre keresztelt újdonság a Spotify, illetve egyéb zenestreamelő szolgáltatások ellen száll harcba, ám hivatalosan majd csak június 30-án indul hódító útjára. A vele kapcsolatos legfontosabb részletekről szerencsére már most be tudunk számolni.
A Beats tavalyi felvásárlása után sokan pedzegették, előbb-utóbb saját zenestreamelő szolgáltatást és/vagy saját rádiót indít az Apple – mindkettőre sor került. Az Apple Music lényege, hogy minden zenével kapcsolatos dolgot egyetlen szolgáltatásba, egyetlen alkalmazásba csoportosít, így az Apple Music segítségével zenestreamelő szolgáltatáshoz, albumvásárlási lehetőséghez és közösségi funkciókhoz is jutunk, sőt, még hús-vér emberek által menedzselt rádió is lesz. Utóbbi a Beats 1 nevet viseli. A nap minden órájában, a hét minden napján működő Beats 1 rádió vezetését a korábbi BBC rádiós DJ-re, Zane Lowe-re bízták, de vele együtt egyéb neves DJ-k is gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról, akik Los Angelesben, Londonban vagy éppen New Yorkban tevékenykednek. A Beats 1 rádió műsoraiban exkluzív interjúk éppúgy szerepelhetnek, mint aktuális zenei eseményekkel kapcsolatos beszámolók, tehát olyan lesz mint a nagyobb rádiók, nem csak zenék egymás után fűzése.
Az iPhone, iPad, Mac, PC, Apple TV és Android platformra egyaránt elérhető szolgáltatás zenestreamelő részének köszönhetően több tízmillió iTunes zeneszámot hallgathatnak majd az előfizetők, és offline zenehallgatásra is lesz lehetőség. Zenei ízlésünknek megfelelően különböző számokat ajánlhat majd a szolgáltatás a "For You" menün belül, de a bemutató alapján az Apple digitális személyi asszisztensével, a Sirivel is összekapcsolják, így élő szóban is kérhetjük egy-egy zene lejátszását, vagy éppen azt, hogy az Apple Music app kezdje el lejátszani az adott zenei műfaj tíz legnépszerűbb zeneszámot. A zenészek és előadók az Apple Music speciális szolgáltatásán, a Connecten keresztül oszthatnak meg rajongóikkal különböző kulisszatitkokat az éppen készülő művekkel kapcsolatban. A Connect egyéb közösségi funkciókat is kínál: a zenészek fényképekkel, zeneszámokkal és egyéb tartalmakkal áraszthatják el a rajongókat. Az Apple Music a jelek szerint feltörekvő zenészek érvényesülését is támogatni fogja.
Az app letisztult felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, amit a bemutató alapján nagyon könnyedén lehet vezérelni, a menü pedig reszponzív, ahogy az elvárható, viszont futtatásához iOS 8-ra, vagy frissebb iOS kiadásra lesz szükség.
A június 30-án érkező szolgáltatás havidíjas lesz, ára pedig 9,99 dollár, ami egy kicsit borsosnak tűnik, főleg a konkurens Spotify áraihoz képest. Az Apple az első három hónapot ingyen adja, plusz kínál családi előfizetési lehetőséget is, amit egyszerre maximum 6 családtag használhat az iCloud Family Sharingen keresztül. Utóbbi 14,99 dolláros havidíjért cserébe lesz elérhető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. 5hR3kY
2015.06.09. 09:12
Most akkor az iTunes megszűnik? Vagy csak úgy hobbiból csinálnak maguk ellen konkurenciát? Ha fillérekért fognak adni havonta több milliós tartalmú zene kínálatot, akkor ki fog zenéket venni az iTunes-ban? Egy ilyen lépés után hány iTunes account fog elértéktelenedni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim 5hR3k...
2015.06.09. 09:26
Ez az iTunes kiterjesztése, nem pedig konkurenciája. -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. N0m4dHS
2015.06.09. 09:48
azta héte meg a nyóca
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 5hR3kY Asagr...
2015.06.09. 10:22
De ha mondjuk most vettél már egy rakat zenét az iTunes-ról, mondjuk netalántán több tízezer forintért, akkor azt elfelejted örökre, mert ha átállsz erre akkor simán hallgathatod azokat is a havi díjból?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.09. 10:48
nem, ha azt megvetted akkor barmikor hallgathatod akk is ha nemfizettel elo es offline is barmeddig. most spotify-t hasznalok, de ha ez lesz elgalabb olyan jo akk a family csomag miatt sanszos h en is valtani fogok erre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. 5hR3kY
2015.06.09. 11:25
Ha előfizetsz egy ilyen online zeneszolgáltatásra, akkor nem azért teszed hogy 2 hónap múlva felmond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.09. 11:30
ez jogos, lassan 1 eve fizetem a Spotify-t es megeri azt az 1500 Ft-ot foleg a t-mobile-os csomaggal viszont van az a balszerencse ami barmikor beuthet anyagilag es inkabb a zene streamet nem fizetem, de a szamlaimat feladom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim 5hR3k...
2015.06.09. 11:40
Nem vagyok híve a havidíjaknak. Vételárra lehet spórolni, havidíjra nem, így inkább fizetek egyszer egy nagyobb összeget egy albumért, mint havidíjat folyamatosan a hozzáférésért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.10. 06:37
Nos, nyilván a célközönség tagjai nem azok, akiknek $5-10 havonta sokkal többet ér, mint nekünk 5-10 Ft.
Az ilyen havidíjas szolgáltatások azoknak valók, akik, ha csak nem mennek anyagilag teljesen tönkre, észre se veszik a havidíjak összegének hiányát a bevételükből; plusz ez esetben nem valódi audiofil hangrendszert használnak zenehallgatásra, hanem főleg telefont, tabletet, PC-t (Mac-et) integrált "hangkártyával".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim freyr
2015.06.10. 11:26
Az a baj, hogy ez nem áll meg 5-10 dollárnál. Ha előfizetnék minden havidíjas szolgáltatásra, amit jelenleg is már rendszeresen használok valamilyen formában (az ingyenes csomagon szűkölködve, a szolgáltatás offline verzióját használva stb.), akkor ez az összeg inkább 100 dollár felé tendálna, de így van ezzel az amerikai kolléga is, és innen értünk egyet, mert míg nála ez az összeg a minimálbér tizenhetede, addig nálunk a harmada, tehát tényleg nem mi vagyunk a célpiac.

Ezért nem hiányzik nekem +1 havidíjas szolgáltatás, és ezért vagyok hajlandó többet kifizetni egyszeri összegben, jelen esetben egy zenei albumért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani corzi
2015.06.10. 17:21
Spotifyon is van családi kedvezmény, érdemes megnézned. Pontosan nem tudom, hogy működik, de valami olyasmi rémlik, hogy a rendes csomagdíj fölé minden plusz acc-ra 50% van. Szóval 3 főre 10 euro lenne havonta pl.

De nem 100% csak nekem így rémilk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!