iPon Hírek

Parányi egér laptopokhoz

Dátum | 2011. 01. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Egészen apró, ceruzaként fogható, kifejezetten laptopokhoz tervezett egérrel rukkolt elő a Swiftpoint, melynek főleg olyan alkalmakkor láthatja igazán nagy hasznát az ember, amikor csak igen kevés hely áll rendelkezésére.


A Swiftmouse névre hallgató egér ugyanis akár magán a laptopon is használható, így még csak külön egerészőfelületet sem igényel. Természetesen vezeték nélküli, és amikor épp nincs rá szükség, a (micro USB-s, 10 m-es hatótávú) vevőjére is le lehet dokkolni.

A fogása igen egyszerű: hüvelykujj a vörös felületen, mutatóujj mellette, kicsit előrébb, a feketén, a középső pedig hátrébb, oldalt. Az egér csak addig mozgatja a képernyőn a kurzort, amíg érzékeli a középső ujj érintését, így ha azzal elengedjük, anélkül tehetjük arrébb, hogy a kurzort is elmozdítanánk vele együtt.


Windows-os gépekkel és Mac-ekkel egyaránt kompatibilis, külön szoftvert nem igényel. 1000 dpi-s, és szokatlan kialakításától eltekintve ugyanúgy használható, mint a szokványos egerek: a bal gomb megfelelője elől, a jobb gombé emögött, a görgetőkerék pedig a jobb oldalon található. Az egér megdöntésével (a munkafelületen csúsztatva a görgetőkereket) gyorsan is lehet görgetni, nagyítani, vagy épp lapozni.

Említésre érdemes továbbá, hogy dokkolt állapotában az egér mindössze fél perc alatt fel tud venni egy teljes órányi használatra elegendő töltést - ha pedig másfél órán át töltjük, akkor akár három héten át is használhatjuk, mielőtt újra tölteni kellene.


Jár hozzá továbbá egy, a laptopra tapasztható mágneses dokk is, ami tölteni ugyan nem tölt, viszont megtartja az egeret, így oda bármikor félre lehet tenni, amikor épp nincs rá szükség, de tölteni se kell.

A Swiftmouse-t a Swiftpoint 59€ ellenében forgalmazza.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. myckie2
2011.01.05. 17:10
Cuki ^^ és az ára is nagyon aranyos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. haly
2011.01.05. 18:18
ez nagyon okos kis megoldásnak tűnik. De egy kicsit haszontalan is, mivel ott a laptopon az érintőpad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gundam00
2011.01.06. 11:07
de valaki jobban komázza az egeret, s ez annak biztos bejühet ha hajlandó mefizetni az árát .

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Mandris90
2011.01.06. 16:06
ezt a kis vackot max a gyerekek tudnák használni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. reednow
2011.02.14. 17:20
Ez talán még kényelmetlenebb, mint a touchpad. Ilyen ár mellett maradok az utóbbinál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!