iPon Hírek

Párhuzamos evolúció: Win és Mac

Dátum | 2007. 11. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Amióta napvilágot látott a Windows 95, az evolúció beindult, és azóta is megállás nélkül folytatódik. Most pedig, hogy a Mac is előállt már a Leopard-dal, megérett az idő egy kis visszatekintésre, és a két vetélytárs fejlődésének lépésről-lépésre való összevetésére. A képen sorba állítva látható a két rendszer valamennyi főbb változata - érdemes megfigyelni a haladás menetét:


A Windows esetében világosan látható, hogy esztétika szempontjából a Windows XP környékén kezdődött egy jelentősebb fejlődés, míg a MAC-nél ez egy kicsit később indult csak be, az OS X-szel. Jelen állás szerint pedig úgy tűnik, az állás teljes mértékben kiegyenlített - vagy talán az Apple még egy kicsit mintha előrébb is lenne.

Persze egy dolog a látvány és egy egészen másik a használhatóság, hatékonyság és kezelhetőség. Ki mit gondol, hol mennyire sikerültek jól/jobban a fejlesztések, ki (miben) jobb vagy rosszabb? Lehet kommentelni és folytatni az örök Apple/Microsoft-háborút.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.26. 13:04
Amióta napvilágot látott a Windows 95, az evolúció beindult, és azóta is megállás nélkül folytatódik. Most pedig, hogy a Mac is előállt már a Leopard-dal, megérett az idő egy kis ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!