iPon Hírek

Párizs megsarcolná a netes keresőket

Dátum | 2010. 01. 07.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A francia kormány megadóztatná az internetes keresők, mint például a Google, a Yahoo vagy az MSN hirdetési bevételeit - értesült a Liberation. Az ebből származó bevételt azoknak az ágazatoknak a támogatására fordítanák, amelyeket különösen keményen sújtott a digitális forradalom. A kormányzati megbízásra elkészült javaslat szerint az új adóval véget lehetne vetni annak, hogy bármiféle limit vagy ellentételezés nélkül gazdagodjanak a keresőprogramok gazdái - idézte a francia napilap a tervezet egyik kidolgozóját, Guillaume Ceruttit, aki amúgy a Sotheby's aukciósház franciaországi részlegének elnöke. Az adót kivetnék a nem francia székhelyű cégekre is, ha a felhasználó, aki rákattint a hirdetésekre vagy a szponzorált linkekre, Franciaországban teszi ezt. Az ezen a héten a kulturális minisztérium elé került javaslat kidolgozói szerint mindebből euró-tízmilliók folyhatnának be, amiből például a kormányzat támogathatná az előfizetéses online szolgáltatásokat vagy az internetes publikációs lehetőségek kiterjesztését is. Franciaország nem először lép fel az ingyenes internetes szolgáltatásokkal szemben: egy nemrég elfogadott törvény értelmében pénzbüntetéssel és internetes kapcsolata megszakításával sújtják azt, akit ismételten illegális letöltésen kapnak - emlékeztetett a Reuters -, Nicolas Sarkozy elnök pedig állami projekt keretében építtetne ki olyan online-könyvtárat, amely riválisa lehetne a Google hasonló törekvésének.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Insignia
2010.01.08. 09:07
keresők helyébe szüneteltetném a szolgáltatást francia országban aztán majd szépen észhez térnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vendég-Ven...
2010.01.08. 11:48
Inkább Szarközi elnököt kellene kirobbantani az országból, de inkább egész Európából, mert ez az alak százszor kártékonyabb a világ összes csótányánál és patkányánál együttvéve.

Egy szüneteltetés esetén az ostor a francia netezők hátán csattanna, de a keresőcégeknek szerintem nem opció a fizetés. Ha fizetnének, ettől a többi ország naplopó kormányai is vérszemet kapnának.

"Sarkozy elnök pedig állami projekt keretében építtetne ki olyan online-könyvtárat, amely riválisa lehetne a Google hasonló törekvésének."

Ne feledjük, hogy a Szarközi-féle könyvtár fizetős lenne, míg a Google ingyenes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vendég-Ven...
2010.01.08. 11:54
"az új adóval véget lehetne vetni annak, hogy bármiféle limit vagy ellentételezés nélkül gazdagodjanak a keresőprogramok gazdái"

Világos, a felhasználóknak nyújtott INGYENES keresőszolgáltatás, gmail, Google Maps és egyebek nem ellentételezés... Hát, a paci legnemesebb szervét a Szarközi hátsó fertályába!

(Ugye semmi csúnyát nem írtam, hogy moderálni kelljen?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!