iPon Hírek

Passzív hűtésű mini-ITX ház

Dátum | 2012. 06. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A szóban forgó újdonság a Micro Tower névre keresztelt előd friss kiadásának tekinthető, ennek megfelelően a termék a Micro Tower V2-es nevet kapta. A 80 x 260 x 290 milliméteres mérettel érkező kuckó feketében pompázik, tömege pedig 3 kilogramm körül helyezkedik el.


Az elődhöz képest a V2-es változatban a mérnökök már kialakítottak egy plusz bővítőhelyet is, amely vékony optikai meghajtók fogadására teszi alkalmassá a pici kuckót. Utóbbinak azonban sajnos ára van: az extra szolgáltatás miatt a rendszer a korábbinál szerényebb hűtőteljesítményt kínál a processzorok számára, így csak 35W-os TDP-ig képes megbirkózni a különböző központi egységek hűtésének feladatával.

A fémből készült, akril oldallapokkal ellátott számítógépház belsejében két darab 2,5 colos és egy 3,5 colos adattároló számára van hely – plusz ugye vékony optikai meghajtó elhelyezésére is van lehetőség. A mini-ITX alaplapot fogadó ház előlapja hűtőbordaként is funkcionál: a rendszer ezeken a bordákon keresztül adja át környezetének a CPU által termelt hőt.

PCIe x1-es flexibilis riser kártya.
A rendszer hangkártya vagy TV-tuner kártya beszerelésére is ad lehetőséget, igaz, ekkor flexibilis riser kártyára lesz szükség. Hogy el tudjuk képzelni, milyen is egy flexibilis riser kártya, a fenti képen láthatunk egyet.


A Micro Tower V2 ideális választás lehet kompakt, hangtalanul üzemelő irodai konfiguráció építéséhez, de televízió mellé, TV szervernek, illetve HTPC formájában is hatékonyan alkalmazhatjuk, ha megtaláltuk hozzá a megfelelő hardverkomponenseket.


A passzív hűtésű osztrák számítógépház 199 euróba kerül és a gyártó kínálatában már jelen is van.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. DogTheDog
2012.06.26. 15:14
Ekkora piaca lenne ennek a formatumnak?Csak azert kerdezem,mert mar minden gyarto kepviselteti magat legalabb egy termekkel,meg olyanok is,akikrol soha sem hallottam.Az ara pedig hajmereszto.Ez a mini-pc-szorakoztato kozpont kombo dolgot pont a kispenzuek hoztak letre,mert olcso sokszor hasznalt cuccokbol barkacsoltak olyan cuccost,ami megvasarolva egy dobozban par szaz eurora rugott volna.Most meg ezeket a zsebfos hazakat annyiert akarjak adni,mint a fullos otszor ekkora gamer hazakat.Sot,ha valaki megelegszik egy 50-60 euros hazzal,akkor meg egy jobb folyadekhutes is kijon belole,hogy ne zavarja a hang filmezesnel.
Szerintem ezt a scenet ugy agyonmarketingeltek,hogy sajat magan rohoghetne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. uristen
2012.06.26. 16:07
En is szemezgetek mar egy ideje egy Mini-ITX alaplappal, nem rosszabb, mint egy E-ATX vagy egy sima ATX.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pietro84
2012.06.26. 16:26
DogTheDog, ennek a pénzlehúzós stratégiának megvan az előnye is: ezzel is inspirálják a kevésbé pénzes embereket arra,hogy saját maguk építsenek mini-ITX gépházat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2012.06.26. 17:43
Nekem a CPU hűtőm majdnem 1 kiló, ez a ház pedig 3...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pogi67
2012.06.27. 07:18
Ennél a gyártónál elmentek otthonról
199€ ház + 148€ a táp kb. 100.000 Ft
Ennyiből két kis konfigot lehet építeni vinyó nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!