iPon Hírek

Passzív hűtésű Radeon HD 4850 a Gigabyte-tól

Dátum | 2008. 09. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Gigabyte-nál már izgatottan várják, hogy az AMD zöld utat adjon a Radeon HD 4850 X2 és a Radeon HD 4600-as videokártya család megjelenéséhez. A gyártó szakemberei azonban várakozás közben sem tétlenkednek: elkészítették a Radeon HD 4850-es modell 1 GB-os, passzív hűtéssel rendelkező változatát, amely referencia órajeleken üzemel ugyan, de ezt tökéletes csendben teszi, a felhasználók legnagyobb örömére.


Ahogy az a fenti képen is látható, a Gigabyte újdonsága a gyártóra jellemző kék színű PCB-re (Nyomtatott áramköri lap) épül és két slotos dizájnnal rendelkezik. A kártyán található hűtőalkalmatosság két alumíniumból készült tömbből áll, amelyek között összesen négy darab hőcső húzódik. Az újdonság RV770-es GPU-ja természetesen 800 stream processzort tartalmaz, a GPU órajele 625 MHz-es, míg az 1 GB-nyi GDDR3-as ram 1986 MHz-en üzemel.

Csak úgy, mint az összes többi Radeon HD 4850-es modell, úgy a Gigabyte új, passzív hűtéssel ellátott terméke is egy hat tűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül kapja meg a működéséhez szükséges áramot. Az újdonság PCI Express 2.0-s csatolófelülettel, UVD 2 és DirectX 10.1-es, valamint CrossfireX támogatással kerül hamarosan a boltok polcaira.

A Gigabyte passzív hűtésű, 1 GB memóriával felszerelt Radeon HD 4850-es modelljének ajánlott végfelhasználói ára valamivel 170 euró alatt fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások